KookJij

Kersenkwarktaart met bessen-druivensap

Een heerlijk kersenkwarktaart met bessen-druivensap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersenkwarktaart met bessen-druivensap te bereiden

In een kom met koud water de gelantine 5 minuten weken. Intussen uit 1/3 van de kersen de pitjes verwijderen. De ontpitte kersen in de keukenmachine pureren. In een pannetje de dubbeldrank zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerend in het warme bessensap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In een kom kwark, gelatinemengsel, kersenpuree en suiker door elkaar roeren. In een andere kom de slagroom stijf kloppen en door het kwarkmengsel scheppen. In de keukenmachine de bastogne koeken verkruimelen en de gesmolten boter erdoor scheppen. Koekjesmengsel over de bodem van een ingevette springvorm van 26 cm. doorsnede verdelen en met de bolle kant van een lepel flink aandrukken. Kwarkmengsel erover verdelen en de bovenkant glad strijken. Kersen met steeltjes rechtop in de bovenkant van de taart zetten. De taart in de koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anniek

Anniek zegt:
Heerlijk!erg makkelijker te maken..en kersen die zakken? Nergens last van! Groot succes in de familie..!:)
brenda

brenda zegt:
Deze taart is ook erg lekker met stoofperen en stoofperensap in plaats van kersen
marije

marije zegt:
Hij is klaar en op de bodem na, heerlijk! Deze is te drapperig geworden (denk mijn eigen fout, heb vloeibare becel gebruikt).
De kersen kun je beter na 1.5 uur er boven op zetten, anders verdwijnen ze in het mengsel. Maar ga hem vaker maken!:)
gabrielle

gabrielle zegt:
ik heb hem geprobeerd erg makkelijk en erg lekker!!:D
carolien

carolien zegt:
o jammie, ziet er erg lekker uit
maris

maris zegt:
Nou dit recept ga ik eens proberen , het lijkt me echt heerlijk!:p