Recept
« Terug naar recepten
Kersenkwarktaart met bessen-druivensap
PT30M
Kersenkwarktaart met bessen-druivensap
Een heerlijk kersenkwarktaart met bessen-druivensap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersenkwarktaart met bessen-druivensap te bereiden
In een kom met koud water de gelantine 5 minuten weken. Intussen uit 1/3 van de kersen de pitjes verwijderen. De ontpitte kersen in de keukenmachine pureren. In een pannetje de dubbeldrank zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerend in het warme bessensap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In een kom kwark, gelatinemengsel, kersenpuree en suiker door elkaar roeren. In een andere kom de slagroom stijf kloppen en door het kwarkmengsel scheppen. In de keukenmachine de bastogne koeken verkruimelen en de gesmolten boter erdoor scheppen. Koekjesmengsel over de bodem van een ingevette springvorm van 26 cm. doorsnede verdelen en met de bolle kant van een lepel flink aandrukken. Kwarkmengsel erover verdelen en de bovenkant glad strijken. Kersen met steeltjes rechtop in de bovenkant van de taart zetten. De taart in de koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
Anniek zegt: