KookJij

Kerrie Zuurkoolovenschotel met gekaramelliseerde zilveruitjes en rookworst

Ramon Brugman kan volgens mij zo smaakvol tijdens het koken vertellen, dat ik bij wijze van spreken het gerecht proef ! Dus altijd een reden om het gerecht na te maken en immer een succes.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrie Zuurkoolovenschotel met gekaramelliseerde zilveruitjes en rookworst te bereiden

  1. Doe de boter in een pan met de zuurkool, kerrie en de gember. Roer even goed doorelkaar en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Maak ondertussen de gekaramelliseerde uitjes en kook de aardappelen. Doe de uitjes met de helft van het vocht in een pan voeg de suiker toe en laat karamelliseren. 
  3. Stamp de aardappelen met alles tot een mousseline( puree) en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Leg de zuurkool op de bodem van een ovenschaal. Daarop de gekaramelliseerde uitjes. Vervolgens de mousseline ( of puree) Snij de rookworst in plakjes en steek deze in de moussline. Strooi er de stukjes katenspek overheen en zet voor 20 minuten in een oven van 180 graden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

In het filmpje zie je Ramon zelf verse zuurkool maken. Ik ga dat zeker eens een keer proberen, maar in dit naar 2 personen aangepast recept heb ik verse zuurkool uit het vat genomen.
Bovendien heb ik een gewone puree gemaakt , omdat ik geen crème fraîche voorhanden had.
Het was een verrukkelijk gerecht met de complimenten van mijn man al bij de eerste hap.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Dag Monique, het spek zou je kunnen weglaten. En je kunt eventueel voor een vegetarische rookworst kiezen.
Misschien voor wat extra smaak wat meer gekarameliseerde uitjes als je de rookworst weg laat . Zo heb je een vegetarische schotel.
Ik hoor het wel Groetjes Lidy en succes.
Monique Kerkhoven

Monique Kerkhoven zegt:
Zou je het ook zonder het spek,rookworst kunnen maken, of smaakt het dan niet meer zo lekker. Wil het dinsdag maken voor woensdag als me broer komt eten dan
Monique Kerkhoven

Monique Kerkhoven zegt:
Bedankt voor je je reactie en hulp
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Monique, om een recept favoriet te zetten. Scroll bij het desbetreffende recept naar beneden, totdat je het kopje : "reageer op dit recept"ziet staan.
Daaronder zie je 5 opties.
Maak favoriet
Deel op...
Print dit recept
Email dit recept en
Waardeer dit recept.
Klik op maak favoriet en dan kun je hetrecept altijd bij jouw recepten terugvinden.

Groetjes Lidy en succes .

Groetjes Lidy.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Dag Monique, dat zal zeker smaken. Kijk anders op de site van Binnenste Buiten naar het filmpje van dit recept. Ramon Brugman en dan de titel van dit gerecht.

Groetjes Lidy.
Monique Kerkhoven

Monique Kerkhoven zegt:
Hoop dat ik dit recept nu opgeslagen heb zie alleen iets draaien wil het maken als me broer hier eet ,lijkt me erg lekker
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Ha Lidy,
Ik had bij het recept geprobeerd je sterren te geven voor deze lekkere zuurkoolschotel maar dat lukte niet. Nu bij de reactie lukte het wel. Het was echt heerlijk.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Petra, dankjewel voor je leuke bericht. Fijn, dat het gesmaakt heeft en jouw toevoeging van een gebakken ui en de spekjes door de schotel lijkt me heerlijk. Een prima idee om eens na te volgen. Smakelijke groetjes Lidy.
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Ha Lidy, ik heb gisteravond nog je zuurkoolschotel gemaakt. Ik heb er gisteren al wat van gegeten. Erg lekker. Het zachtzure van de zuurkool tegen het zoete van de gekaramelliseerde zilveruitjes. Ik heb de spekjes door de zuurkool gedaan en er nog een licht gebakken ui aan toegevoegd. Verder helemaal jouw recept gevolgd. Wordt in mijn verzameling zuurkoolrecepten bewaard. Dank je wel voor dit lekkere recept.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Petra, wat leuk om te horen, dat je deze zuurkool eens wil proberen. Ik hoop, dat jullie er net zo van mogen genieten als wij.
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Goedemorgen Lidy, dit zuurkoolrecept wil ik ook een keer proberen. Lijkt me erg lekker. Bedankt voor het recept. Groetjes, Petra