KookJij

Recept voor Karnemelksepap

Een heerlijk karnemelksepap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: oos mam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Wel de rozijnen in heet water. Meng de bloem met een kopje karnemelk, schenk de rest van de karnemelk in een pan. Breng dit aan de kook onder voortdurend roeren, als het kookt het bloempapje erbij en de rozijnen. Opnieuw aan de kook brengen en 1 min. door laten koken. Op smaak maken met de suiker.

Mijn kookverhaal (Marleen van Bree)

Wij eten dit met regelmaat, het heet bij ons "botermelksepap". Toen de kinderen klein waren noemden ze het "rozijntjesoep" nog steeds vinden ze het erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lian Ververgaert

Lian Ververgaert zegt:
Mijn moeder maakte die ook altijd zelf.
Zij is helaas gestorven en heb in de fam. gevraagd wie het recept nog heeft.
Helaas niemand toen ben maar gaan googelen.
Dus ik ga hem snel uit proberen.
Vriendelijk bedankt
jacob.werkman

jacob.werkman zegt:
Mijn ouders hadden een groot gezin, waarvan ik er een van ben, maakte deze pap altijd zelf. Met verse karnemelk, zo uit de fabriek. Ze kookte op een petroleum stel 3 pits, en zat een uur of zo te roeren, lekker hoor, ik ga het ook maken.
Habets Maurice

Habets Maurice zegt:
:):):)
Toosje

Toosje zegt:
Ik ga het beslist maken, lekker, denk ik. Nostalgie.
Joke de Wit

Joke de Wit zegt:
Heerlijk, zelfs zonder rozijnen.:p