Indien geen kasteelbier te vinden is: met elk ander soort donkerbier is dit gerecht te verwezenlijken.
Te grote zwammen of paddenstoelen mogen gescheurd worden.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen
Een heerlijk kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kalkoenblokjes met een surprise van paddenstoelen te bereiden
  Kalkoenblokjes even aanbakken in boter samen met de ajuin - in halve ringen gesneden.
Voeg het bouillonblokje toe, naar smaak kruiden met de hierboven vermelde kruiden.
Besmeer de peperkoek met de siroop.
Het bier, rozijnen en peperkoek toevoegen aan het vlees.
Laat op een zacht vuur ± 20min. sudderen.
Als laatste de paddenstoelen toevoegen en voorzichtig eronder roeren.
Laat nog een twintigtal min sudderen .
Ondertussen de aardappelnoedels krokant aanbakken en goed naar smaak kruiden .
Serveer zeer warm.
										Voeg het bouillonblokje toe, naar smaak kruiden met de hierboven vermelde kruiden.
Besmeer de peperkoek met de siroop.
Het bier, rozijnen en peperkoek toevoegen aan het vlees.
Laat op een zacht vuur ± 20min. sudderen.
Als laatste de paddenstoelen toevoegen en voorzichtig eronder roeren.
Laat nog een twintigtal min sudderen .
Ondertussen de aardappelnoedels krokant aanbakken en goed naar smaak kruiden .
Serveer zeer warm.
                    