KookJij

Kalfslende met gebakken bloedworst

Een heerlijk kalfslende met gebakken bloedworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfslende met gebakken bloedworst te bereiden

Snijd de prei in fijne ringen en was de prei grondig.Snijd de shii-take fijn en bak ze in de boter.Haal de plakken bloedworst door de bloem heen en bak ze om en om in de boter.Doe de kalfsfond samen met de rode wijn in een kookpannetje en laat het mengsel tot de helft inkoken.Voeg de shii-take toe.Bind de saus met een klontje boter en houd de saus warm.Verhit in een kookpan wat boter.Bak de prei gaar,maar zorg dat hij knapperig blijft.Doe er wat room bij,zodat het geheel smeuïg wordt.Breng op smaak met zout en peper.Kook de krielaardappelen gaar in water met zout en strooi de peterselie over de aardappelen.Laat de grillpan heet worden,smeer de kalfslende in met wat olie en grill hem om en om,zodat hij van binnen mooi rosé blijft.Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst