KookJij

Kalfsblanquette met bier en witloof

Een heerlijk kalfsblanquette met bier en witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsblanquette met bier en witloof te bereiden

Snipper de sjalotjes fijn.
Verhit de boter en bak de sjalotjes en de spekblokjes al roerend goudbruin in een kookpan.
Haal uit de pan en kleur de stukken kalfsblanquette goudbruin langs alle kanten. Bestrooi met de bloem.
Giet er geleidelijk het bier bij en kruid met de tijm, de laurier, peper en zout. Voeg de sjalotjes en het spek
opnieuw toe. Dek de pan af en laat 1 u 10 min. zachtjes sudderen. Af en toe om scheppen.
Voeg er het grof gesnipperde witloof aan toe en laat nog 20 min. zachtjes gaar worden. Zet koel weg.
Het beste is deze stoofschotel een dag te laten rusten.
Verwarm de volgende dag op een zacht vuurtje zonder deksel, breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Serveer met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inged

inged zegt:
Hallo Jenny,
Kalfsblanquette is eigenlijk hetzelfde als kalfsstoofvlees. Is eigenlijk een iets vetter stuk vlees van het kalf.:?
Groetjes
Jenny

Jenny zegt:
Wat is kalfsblanquette??