KookJij

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Een heerlijk kabeljauw op vlaamse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw op Vlaamse wijze te bereiden

De kabeljauwmoten spoelen en droogdeppen. De sjalotten pellen en fijnhakken. De citroen schillen, de resterende witte velletjes van de schil zo veel mogelijk wegpellen en de citroen in schijfjes snijden.
De gehakte sjalotten op de bodem van een ovenvaste schaal schikken. De kabeljauwmoten naast elkaar erop leggen, kruiden met peper en zout, bestrooien met het broodkruim en bedekken met schijfjes citroen. De visfumet erbij gieten en de ovenschaal 25 minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 180gr. C.
De kabeljauwmoten uithalen en warm houden. Het smoorvocht zeven, in een pannetje doen en op een zacht vuurtje de koude boter eronder kloppen. Van het vuur de fijngehakte tuinkruiden onder de saus mengen.
De kabeljauwmoot op een warm bord schikken, de saus errond lepelen en garneren met een schijfje citroen en steeltjes bieslook. Serveren met natuuraardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Laat het je alvast smaken;)
wh hendriks

wh hendriks zegt:
Ik ga het nu maken, bedankt voor je recept.
Lijkt mij heerlijk.
fijnproever

fijnproever zegt:
Bedankt Anna;)