KookJij

Kabeljauw in kaasjasje van Grimbergen met abdijbie

Een heerlijk kabeljauw in kaasjasje van grimbergen met abdijbie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw in kaasjasje van Grimbergen met abdijbie te bereiden

Snij de kaas in kleine blokjes, meng met de ontdooide kervel en snij het sjalotje in vier. Giet de gevogeltefond en het abdijbier Grimbergen in een ruime kookpan. Voeg er het in vier gesneden sjalotje aan toe, samen met de peperbolletjes en breng aan de kook. Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in de kookpan en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat de kabeljauw ongeveer 15 min. gaar worden op een matig vuur. Schep de vis uit het kookvocht en schik de filets naast elkaar op een ovenplaat of in een vuurvaste schotel. Verdeel de kaasblokjes gemengd met de kervel over de vis. Plaats in een voorverwarmde oven (180°C) gedurende ongeveer 3 min., zodat de kaas smelt. Plaats de vis net voor het opdienen nog even onder de grill. Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken. Bind met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst