Recept
« Terug naar recepten
					
						Kaaskroketten met Brugge Oud
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kaaskroketten met Brugge Oud
Een heerlijk kaaskroketten met brugge oud recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Bruggekaas.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kaaskroketten met Brugge Oud te bereiden
Maak een roux met 100 gr. bloem en 75 gr. boter en de melk laat op een heel zacht vuurtje 5 min pruttelen en voeg dan Brugge oud toe.
Zet het vuur af ; gelatine, eierdooiers en de room mengen; dit mengsel toevoegen aan de kaas, bijkruiden en wat citroensap toevoegen.
Vet de bakplaat in en leg er bakpapier op, de verkregen kaasmassa openstrijken en afdekken met bakpapier en 24 uur laten afkoelen.
Klop het eiwit met peper en zout en een paar druppeltjes olie.
Kaasmengsel op een met bloem bestrooide plaat
wentelen en de kroketten uitsnijden; vervolgens de kroketten door de bloem, het eiwit en het paneermeel wentelen.
Frituren bij 185°C daarna nog even doorverwarmen in de oven bij 200°C.
                    