Recept
« Terug naar recepten
					
						Kaas-druiventaart
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kaas-druiventaart
Een heerlijk kaas-druiventaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kaas-druiventaart te bereiden
De boter in een kleine pan op een laag vuur laten smelten.
De kaascrackers in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller verkruimelen.
De kruimels vermmengen met de boter.
De massa over de bodem van een springvorm(22cm) verdelen en aandrukken.
In de koelkast zetten.
De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing in koud water laten weken.
De schimmelkaas pureren of met een vork heel goed fijnprakken.
Dan met de andere kaassoorten vermengen.
Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De gelatine met aanhangend water in een kleine pan doen en op een matig vuur laten oplossen.
Dan door het kaasmengsel roeren.
De druiven wassen.
Een paar druiven apart houden voor de garnering.
De rest halveren, ontpitten en in stukjes snijden.
De fijngesneden druiven door het kaasmengsel roeren.
Zodra de kaascrème begint te geleren, de slagroom half-stijfkloppen en erdoor scheppen.
De crème over de cracker-taartbodem verdelen en het geheel minstens 3 uur in de koelkast zetten (of 1 uur in de vriezer).
Voor het serveren voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen en de taart op een taartschotel zetten.
Garneren met de apart gehouden druiven.
Wat peper erover strooien.
									De kaascrackers in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller verkruimelen.
De kruimels vermmengen met de boter.
De massa over de bodem van een springvorm(22cm) verdelen en aandrukken.
In de koelkast zetten.
De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing in koud water laten weken.
De schimmelkaas pureren of met een vork heel goed fijnprakken.
Dan met de andere kaassoorten vermengen.
Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De gelatine met aanhangend water in een kleine pan doen en op een matig vuur laten oplossen.
Dan door het kaasmengsel roeren.
De druiven wassen.
Een paar druiven apart houden voor de garnering.
De rest halveren, ontpitten en in stukjes snijden.
De fijngesneden druiven door het kaasmengsel roeren.
Zodra de kaascrème begint te geleren, de slagroom half-stijfkloppen en erdoor scheppen.
De crème over de cracker-taartbodem verdelen en het geheel minstens 3 uur in de koelkast zetten (of 1 uur in de vriezer).
Voor het serveren voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen en de taart op een taartschotel zetten.
Garneren met de apart gehouden druiven.
Wat peper erover strooien.
                    