KookJij

Japanse zalm

Overheerlijke gemarineerde en gebakken zalmblokjes
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 170 kCal energie
15 Gram eiwit
11 Gram vet
3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Allerhande 2 2013
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Japanse zalm te bereiden

  1. Snij de zalmfilet in blokjes van ongeveer 4 cm.
  2. Pak een kom en doe daar 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel witte balsamicoazijn in en roer alles goed.
  3. Zo krijg je een marinade.
  4. Roer de zalmblokjes erdoor tot alle blokjes met de marinade zijn bedekt.
  5. Leg een deksel of een omgekeerd bord op de kom en zet de kom 30 minuten in de koelkast.
  6. Zet een grillpan zonder olie of boter erin op het vuur en zet het vuur op z'n hoogst.
  7. Laat de pan een paar minuten warm worden.
  8. Doe de zalmblokjes erin en laat ze 3 minuten bakken.
  9. Keer de blokjes een paar keer voorzichtig met een spatel om.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst