KookJij

Jambalaya ( Alles uit één pannetje)

Een volwaardige maaltijd alles uit een pan. Niet alleen op de camping fijn, handig en snel te maken, maar ook thuis achter het fornuis.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie: 507 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Lekker snel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jambalaya ( Alles uit één pannetje) te bereiden

  1. Bestrooi de blokjes varkensfilet met zout en bak ze in olie of vloeibaar bakproduct op hoog vuur in enkele minuten bruin.
  2. Zet de warmtebron lager en voeg de ui ,de knoflook en de cajunkruiden toe. Bak enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  3. Voeg de rijst toe en roer alles door. 
  4. De kippenbouillon toevoegen , doorroeren en de kleine boogjes bleekselderij en paprika toevoegen. Laat dit geheel 18-20 minuten zachtjes garen. 
  5. Voeg als de rijst bijna gaar is de tuinerwtjes en de helft van de peperselie toe.
  6. Roer alles goed verwarmend door.
  7. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.
  8. Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

De paprika en zeker de bleekselderij blijven een stevige bite houden. Mocht je daar niet zo van houden, dan kun je de bleekselderij en de paprika beter even 2-3 minuten blancheren. Vang dan dat vocht op, vul het aan tot 500 ml en los daar de kippenbouillonblok in op. Supr lekker gerecht. Mocht je geen cajunkuiden hebben, maar wel onderstaandekruiden, dan maak je ze heel gemakkelijk zelf. Hup alles in en schoon potje en voor een tijdje genoeg.( Naar smaak kun je iets zout toevoegen)

CAJUN KRUIDEN

2 tl uienpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
1 tl oregano
1 tl zwarte peper
1 tl chilipoeder
1 tl basilicum
0,5 tl tijm

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst