KookJij

Recept voor Italiaanse Tomatensoep

Een heerlijke vitaminerijke soep
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Italiaanse keuken van Betty Bossi
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kerf de tomatenschil een beetje in en zet ze even in kokend water en ontvel de tomaten en purreer ze fijn met de staafmixer.
  2. Fruit de ui in de olijfolie met de peterselie en de knoflook, doe er de tomaten bij, een paar deciliter water, de bouillonblokken, peper en zout, cayennepeper en de suiker. Laat dit aan de kook komen, maak het gehakt aan met paneermeel en  kruiden en  draai er soepballetjes van en voeg dit bij de soep met de in kleine stukken gesneden witbrood, als de balletjes gaar zijn doe je als laatste de basilicum erbij.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept komt uit een Zwitsers kookboek van Betty Bossi en heb ik een beetje aangepast door er suiker en gehaktballetjes aan toe te voegen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maria van Duren

Maria van Duren zegt:
Heerlijke tomatensoep!