KookJij

Indische wittebonensoep met kippenvlees

Een heerlijk indische wittebonensoep met kippenvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische wittebonensoep met kippenvlees te bereiden

Begin met het inwrijven van de kip met een mengsel van de 2 ketjaps - hoeveelheid moet je zelf even proeven of je het zoet of zouter wil hebben en ligt natuurlijk ook aan de grootte van haar..
Laat dit een half uurtje intrekken in de kip en doe ze dan met het water (ze moet helemaal onderstaan) , de knoflook, gemberwortel, laurier of d.s., gemberwortel, pepertje, trassie, selderij en peterselie en zet op een laag vuurtje. Laat dit 2,5 uur tegen de kook aan trekken tot het kippenvlees gaar is. Haal de kip uit de pan, het vlees van de botten en pluk of snijd het fijner.
Zeef de knoflook eruit, haal uit de velletjes en pureer ze in een kommetje tot een pulp, deze terug door de bouillon roeren.
De halve ui eruitvissen samen met de samengebonden kruiden, deze kunnen nu wel weg.

Pureer 1 pot witte bonen met het vocht met de staafmixer of keukenmachine tot een dikke 'bonenpulp' deze gaat de soep zometeen binden en geeft een fluweelachtig gevoel bij het eten.

De rest van de selderij en peterselie die je nog over had fijnsnijden en deze bij de soep doen samen met de soepgroenten, het kippenvlees, de bonenpulp + de witte bonen met het vocht en het geheel opnieuw tegen de kook aanbrengen, laat het zo een half uurtje zachtjes pruttelen. Wel regelmatig doorroeren...
Proef of je de soep genoeg op smaak vind, en dan lekker van genieten van deze heerlijke maaltijdsoep. Eet smakelijk oftewel Selamet Makan!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Uit de keuken van Jiri's oma Toos, elke herfst en winter komt deze heerlijke gebonden soep regelmatig op zondag - als de familie samenkomt voor een borreltje - wel op tafel..Heerlijk!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

edelarosa

edelarosa zegt:
Hoi Trudy, dank je wel voor je leuke reactie en laat het je goed smaken!! Vriendelijke groetjes, Erwin
Trudy

Trudy zegt:
Dit spreekt me zo aan dat de pan al op het vuur staat. Lijkt me heerlijk, dus ik ben benieuwd.:)