KookJij

Indische gestoofde sucadelappen

Een heerlijk indische gestoofde sucadelappen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Denise, ons Jiri's grote zus..
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische gestoofde sucadelappen te bereiden

Smelt de boter in de stoofpan en bak hierin de sucadelapjes (vooraf gekruid met peper en zout) bruin in aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak even mee, voeg dan de foelie, kruidnagels, laurier en tomatenblokjes toe en bak eventjes mee. Verkruimel het tuinkruidenblokje en het runderbouillonblokje erboven, de azijn en kerriepoeder erbij en voeg zoveel (warm) water toe dat alles net onder staat.
Breng dit tegen de kook aan en laat zeker 3 uur op een heel laag vuur sudderen. Als het vlees uit elkaar begint te vallen, kan de pan op tafel en is het smikkelen geblazen!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Voorgeschoteld gekregen bij mijn schoonzus Denise, op zich geen keukenprinses (haar eigen woorden!!) maar dit was toch wel heeel erg lekker en staat nu ook bij ons met de regelmaat van de klok op het menu.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rob van Es

Rob van Es zegt:
Vandaag bereidt.
Was heerlijk, dank je!
edelarosa

edelarosa zegt:
Goedeavond Tanja, ik wens je alvast heel smakelijk eten bij deze schotel, maar ik ga ook zeker kijken jouw Hollandse stoofschotel, we zijn er - en zeker in de herfst en winter - dol op :) Dank je wel voor je reactie en zo gauw ik (of Jiri, maar dan vallen pasen pinksteren waarschijnlijk op 1 dag ;) ) jouw Hollandse stoofschotel hebben gemaakt hoor je zeker van me! Vriendelijke groetjes, Erwin
Tanja

Tanja zegt:
Het recept lijkt me heel lekker en lijkt erg op mijn Hollandse stoofschotel, enige verschil zijn de knoflook en kerriepoeder. Ook doe ik nooit azijn in mijn stoofschotel. Ik ga je recept zeker proberen, ik ben dol op indonesie's eten EN op stoofschotels :)