Recept
« Terug naar recepten
					
						In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
						PT165M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
Dit lekkere oosterse gerecht moet je echt eens proberen.
            
            
					
									Recept van:
									marcel knol
								
																
									Bereidingstijd:
									 165 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									555 kCal energie
35 Gram eiwit
44 Gram vet
4 Gram koolhydraten
								35 Gram eiwit
44 Gram vet
4 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									boodschappen ( Vomar)
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels te bereiden
- Leg de kipenvleugels in een ovenschaal en overgiet ze met de kokosmelk en het limoensap.
- Bestrooi met de limoenrasp en knoflook.
- Schep goed door en laat afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200*C.
- Giet de kipvleugels af in een zeef en vang de marinade eventueel op. (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos)
- Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat.
- Maal er wat chilipepers en zout over, besprenkel met olie en meng met de handen goed door elkaar.
- Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
- Schud ze even om en rooster ze nog eens circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
- Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
- Lekker met een dip van ketjap, chili- of satesaus.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit recept heb ik alleen nog maar zelf geprobeerd maar vond dit wel erg lekker.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Bobby zegt:
Dit klinkt wel erg lekker, zelf heb ik dit nog nooit gemaakt. Zodra het weer BBQ weer is ga ik dit zeker is maken! :-)
 
                    




 
					
Henny Lansink zegt: