Recept
« Terug naar recepten
					
						Ikan Ritja
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ikan Ritja
Ikan ritja staat voor vis in tomatensaus. Heel erg smaakvol, zo klaar en
toepasbaar op diverse soorten witvis en zelfs met verse makreel. Ik serveer
dit gerecht met witte pandanrijst en een komkommersalade.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Proef het Zuiden
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ikan Ritja te bereiden
- Maal een boemboe van de ui, knoflook, rode peper, trassie of sambal, 1/2 el olie en djahé ( gemberpoeder) met de staafmixer.
 - Dep de vis droog en besprenkel deze met 1 el citroensap wat peper en wat zout.
 - Verwarm 1/2 el olie in een pan en fruit de boemboe 2 minuten.
 - Voeg dan de ketjap, tomatenpuree en een half verkruimeld kippenbouillonblokje toe. Voeg voldoende heet water toe om de juiste dikte van de saus te maken.
 - Hou de saus warm en bak ondertussen de vis in circa 3 minuten per kant ( afhankelijk van de dikte) gaar. Serveer de saus op de vis met rijst en groente naar keuze.
 
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Eens iets heel wat anders anders met kabeljauw. Lekker met Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.
									
                    