KookJij

IJstaart met mokka-schuimpjes en hazelnoten

Een heerlijk ijstaart met mokka-schuimpjes en hazelnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 6 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: foldertje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe IJstaart met mokka-schuimpjes en hazelnoten te bereiden

Slagroom kloppen zonder suiker.
1 zak schuimpjes fijn verkruimelen en luchtig door de slagroom spatelen.
Andere zak schuimpjes grof verkruimelen.
De bodem van de springvorm er mee bedekken.
Slagroommengsel er bovenop.
Zet de springvorm 6 uur in de diepvries.
De hazelnoten gaan er pas op als je het ijs serveert.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

LisaLemper

LisaLemper zegt:
Echt iets om zelf uit te proberen dus. Een halve liter slagroom leek me ook wel veel, kunnen we aan het eind van de rit allemaal door het huis worden gerold..;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb het foldertje weer opgezocht, staat toch écht ½ dl slagroom. De bedoeling is, dat de room NIET zo sterk opgeklopt hoeft te worden, want de schuimpjes worden er doorheen gespateld. De bodemschuimpjes hoeven /moeten niet verzadigd worden. De suggestie van Lisa Lemper is wellicht een optie; heb nu nog geen tijd om dát uit te proberen. In ieder geval succes,hoop te vernemen hoe het is gegaan. :D:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Om zeker te zijn, heb ik dit recept maar even virtueel opgeslagen, totdat ik het antwoord zie op de vraag, die doriet hierover stelde, betreffende de hoeveelheid slagroom.
doriet

doriet zegt:
Een halve deciliter slagroom? Lijkt me wel erg weinig moet dit geen halve liter zijn?
LisaLemper

LisaLemper zegt:
Oh,laat het me maar even weten als je het gemaakt hebt!
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Zou best kunnen; zal het proberen. Bedankt:D
LisaLemper

LisaLemper zegt:
Is dit pure slagroom?Het kan vast ook wel met iets gesmoltens slagroomijs...