KookJij

IJssoep met perziken en frambozen

Een heerlijk ijssoep met perziken en frambozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe IJssoep met perziken en frambozen te bereiden

1. Boen de citroen goed schoon met heet water. Schil ze met een dunschiller en snij de helft van de schil in fijne reepjes.
2. Snij de schil van de perziken kruisvormig in. Leg ze 30 seconden in kokendheet water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkaan. Haal de schil eraf. Halveer ze en verwijder de pit.
3. Snij de perzikhelften in dikke partjes. Doe ze in een kookpannetje met de wijn en het citroensap. Breng aan de kook. Dek af en laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
4. Blancheer de citroenschilletjes 5 minuten. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan, goed uitlekken en afkoelen.
5. Pureer de helft van de frambozen en duw de moes door een fijne zeef. Voeg de suiker bij de frambozencoulis.
6. Meng de frambozencoulis met de ijskoude perzikensoep. Verdeel over kommetjes of glazen. Werk af met de rest van de frambozen en de citroenschilletjes. Serveer goed gekoeld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst