KookJij

Recept voor huzarensalade

Een heerlijk huzarensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De aardappels schillen, wassen en in een pan met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten afkoelen.
Dan de eieren in ± 10 minuten hardkoken. Laten schrikken en afpellen. Worteltjes schoonmaken, in de lengte in dunne reepjes snijden en dan de reepjes in kleine blokjes snijden. In een pan water aan de kook brengen. De wortelstukjes toevoegen en ± 5 minuten zachtjes laten koken. In een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen 6 augurken tot waaiertjes snijden en de rest van de augurken fijnsnijden.
6 zilveruitjes kruislings insnijden en de partjes tot roosjes openvouwen. De rest van de zilveruitjes fijnsnijden. De sjalot pellen en heel fijn snipperen.
De aardappels en 2 eieren fijnsnijden. Het laatste ei in 6 partjes snijden. De corned beef in kleine blokjes snijden. De appels schillen en in blokjes snijden.
In een kom de fijngesneden augurk, fijngesneden zilverui, gesnipperde sjalot, fijngesneden aardappels, fijngesneden eieren, blokjes corned beef, blokjes appel en ¾ deel van de blokjes wortel door elkaar scheppen. Mayonaise, mosterd en tomatenketchup erdoor scheppen. Het geheel op smaak brengen met zout en peper.
De huzarensalade tot gebruik in de koelkast zetten.
Vlak voor het serveren de sla wassen en uitslaan. Van de peterselie mooie toefjes maken. De slabladeren op een platte schaal leggen. De huzarensalade erop scheppen en met de bolle kant van een lepel gladstrijken. De salade garneren met augurk-waaiertjes, zilverui-roosjes, blokjes wortel en de peterselietoefjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst