KookJij

Hutspot uit de Elzas

Een lekkere variant op de hollandse hutspot, bereid in de oven met vlees, aardappel, wortel en kruiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutspot uit de Elzas te bereiden

  1. Doe de droge witte wijn, de knoflook, de tijm, het blaadje laurier en de geplette peperbolletjes in een aardewerken pot met deksel. Snij het vlees in flinke stukken. Leg het in de marinade. Dek af en zet het 24 uur in de koelkast.
  2. Vet een hoge ovenschaal met deksel goed in met boter. Schik er, in laagjes, de helft van de uiringen, wortelen, prei en aardappelen in.
  3. Leg er het vlees bij en dek af met de rest van de groenten. Kruid elke laag met wat peper en zout. Giet er zoveel gezeefde marinade bij tot alles net onder staat.
  4. Dek af en zet tweeënhalf uur in een warme oven van 200°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Lijkt mij wel :)
Alleen moet je dan wel kijken naar de kruiden en tijden denk ik.
Als het een beetje het zelfde werkt als een Slowcooker, dan zal je iets meer moeten kruiden.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Zou ik dit in een römertoph kunnen maken? Gebruik deze veel te weinig.
Gitta

Gitta zegt:
Dit recept ziet erg goed uit en erg smakelijk. Ga dit proberen gr. gitta