KookJij

Hutspot met spekjes en rookworst

Een heerlijk hutspot met spekjes en rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutspot met spekjes en rookworst te bereiden

- Doe de aardappelen, ui en wortels in een pan met water en breng het aan de kook. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Bak de spekjes knapperig in een koekenpan. Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen klaar zijn.
- Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stamp de aardappelen, ui en wortels met de melk en een klontje boter door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep daarna de spekjes erdoor.
- Verdeel de hutspot met spekjes en rookworst over 4 borden. Lekker met wat jus (van de spekjes).

Mijn kookverhaal (L Broers)

Traditioneel Nederlands gerecht zonder al te veel poespas. Maar daardom niet minder smakelijk!
Lekker in de winter, maar misstaat ook niet op een gure lente- (of herfst-) dag, zoals we die hier in Nederland ook maar al te goed kennen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henrie van Hensbergen

Henrie van Hensbergen zegt:
Was Huts niet de bijnaam van Kees ?
ineke

ineke zegt:
Hoi, het ziet er lekker uit, ga het in ieder geval proberen. gr ineke
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Probeer eens de uitjes te fruiten en als ze glazig zijn de wortels en de aardappels toevoegen en aan de kook brengen. Volg dan gewoon je recept;doordat je de uitjes fruit,krijg je een lekkerder smaak aan je gerecht. Nog een tip: gebruik i.p.v. zout een bouillonblokje.Ondanks dat de kalender aangeeft dat het zomer is,had ook ik zin in een "winters"gerecht tijdens de regendagen!;)