KookJij

Hutspot met een Arabische twist

Aparte stamppot maar zeer lekker, vooral met een lekker kippenboutje of ouderwetse bal gehakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: Harry Vanderzaken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutspot met een Arabische twist te bereiden

Schil en snij de aardappels in gelijke grote stukken.
Schil de winterpeen en snij deze in halve ringen.
Schil de uien en snij deze in halve ringen.

Kook de aardappelen en winterpeen in aparte pannen.
Verwarm de koekenpan met olijfolie en doe er 3 theetlepels ras el hanout in, na een minuut of 2 doe er de uiten in voeg de rode peper en knoflook bij en zet de uien aan tot dat deze glazig zijn.

Stamp de aardappelen met een kluitje boter of olijfolie tot puree, voeg de uien en winterpeen erbij en stamp deze er goed doorheen..en laat alles nog wat na garen d.m.v. de deksel op de pan te plaatsen en 10 minuten
laten staan en dan pas serveren op een mooi bord
Breng op smaak met eventueel wat meer ras el hanout en zout .

Mijn kookverhaal (Harry Vanderzaken)

Aparte stamppot maar zeer lekker, vooral met een lekker kippenboutje of ouderwetse bal gehakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Vorige week deze hutspot gegeten, erg lekker door de extra toevoegingen krijgt het gerecht meer pit. Wij hebben er rode ui door heen gedaan en geserveerd met rookworst en jus.
vanderzaken

vanderzaken zegt:
Hallo Chris
het moet theelepel zijn
tl = theelepel
el = eetlepel

Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kan

Veel kookplezier
Harry
chris

chris zegt:
3 theelepels of 3 eetlepels. Wat moet het zijn?