KookJij
Lees meer Lees minder

Stamppot

De heerlijkste stamppotten vind je op deze pagina. De meeste stamppotten zijn goed voor te bereiden, dus ideaal als je eters krijgt. Denk eens aan de klassieke stamppot boerenkool of een met appels en aardappelen, oftewel hete bliksem. Eet smakelijk!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Stamppot recepten

    1. Makkelijk en snel Hutspot recept Ingredienten: 1 kg winterwortelen, 1 kg aardappelen, 500 gram uien, 1 blokje runder bouillon, rookworst, peper, zout
    2. Ingredienten: 250 gr zuurkool, 1/2 witte kool, 1 winterpeen, 500 gr varkensvlees, 200 gr zuurkoolspek, 1/2 blik tomatenpuree (klein), 4 blaadjes Laurier, 1/2 tl Karwijzaad/kummel, Citroenpeper, Paprikapoeder, Marjolein, snufje zout
    3. Ingredienten: 2 blikken 'target' corned beef, 1 blik erwten & wortelen, 3 uien, aardappelen

    4. Ingredienten: * 1000 g kruimige aardappelen, * 750 g appels (bijv. Goudreinetten), * zout, * 50 g boter, * 120 g spekreepjes, * 1 eetlepel Frutesse Maestrichter stroop
    5. Ingredienten: 500 gram verse prei, 350 gram aardappelen, 1 glas melk, 1 ui, 2 hardgekookte eieren, teentje knoflook, peper zout, 2 grote augurken, 150 gram corned beef
    6. Een kruidige variant op de van nature ietwat zoetige hutspot. Ingredienten: Kruimige aardappelen, Winterpeen, Grote ui, Prei, Peper, Nasikruiden (mix van groenten en kruiden), Peper en zout, Rookworst
    7. Ingredienten: 1000 à 1500 g aardappelen, ±1250 g in repen gesneden witte of savooie kool, 2 dl water, 80 à 100 gram boter/margarine, 3 à 3,5 dl hete melk of het kookvocht van aardappels/kool, 100 à 150 gram pittige kaas geraspt of in...
    8. Heerlijk simpel en goedkoop! Ingredienten: 1 kilo aardappelen geschild en in grove stukken, 1 kilo uien geschild en in grove blokken, roomboter en melk naar smaak, 2 bouillonblokjes (runder), 1 theelepel tijm, peper en chilipoeder, 300 gram gerookt spek in fijne...

    9. Ingredienten: - 1500 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden, - 500 gram uien, gepeld en in kleine stukjes gesneden, - 1000 gram wortels, geschild en in kleine stukjes gesneden, - 250 gram gerookte spekblokjes, - 10...
    10. Ingredienten: 1½ kg. aardappelen, 500 gram andijvie (panklaar), 2 vleestomaten, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 3 eetlepels groene pesto, 1 dl melk, 30 gram boter, enkele runderbraadworstjes, peper, zout
    11. Ingredienten: 1kg aardappelen, 300g zuurkool, 1 blik perziken, 300g brie, 100 ham, zout, peper, boter, 2 teentjes knoflook
    12. Ingredienten: aardappels ( hoeveelheid zelf bepalen), 500 g boerenkool (voorverpakt of vers v.h land), 250 g spekjes, 300 g gehakt, boemboe voor Sajoer Boontjes (van Conimex), beetje zout, 200 cc water
    13. Ingredienten: 300 gram runderpoulet, 6 - 7 grote aardappelen (vastkokend), 500 gram worteltjes, 300 gram sperciebonen, ½ spitskool, ½ groene kool, 1 flinke prei, 2 grote uien, 2 eetl. boter, 2 bouillonblokjes, ½ theel nootmuskaat, ½ t...

    14. Ingredienten: 1 kilo gekookte rode bieten, 1,5 kilo aardappels, 2 uien, 2 el suiker, ± 2 dl azijn, 1 laurierblad, 75 gram boter/margarine, zout
    15. Ingredienten: 1,5 kilo kruimige aardappelen, 500 gr.zure appels (goudrenet), 400 gr.zoete appels (dijkmans zoet), 4 speklapjes, 1 ui, 2 el.honing, azijn, zout, peper
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.