KookJij
Lees meer Lees minder

Maaltijdsoepen

De lekkerste maaltijdsoepen vind je op deze pagina. Fijn om voor te bereiden indien je bezoek krijgt. Denk eens aan een goed gevulde groenten- of bruine bonensoep. Een stevige snert mag natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk met stokbrood!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Maaltijdsoepen recepten

    1. Ingredienten: 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden, stukje verse gemberwortel, ca 3 cm, geraspt, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 el kerriepoeder Madras of Garam Masala, 1 el koenjit, 2...
    2. Heerlijke magere Erwtensoep voor de eerste dag en Snert voor de tweede dag !! Ingredienten: * 500 gram split erwten, * 500 gram hamschijf of schouderkarbonades, * 150 gram magere baconreepjes, * 1 zak erwtensoep groenten, * 8 kruidnagels, * 1 laurierblad, * 1 ui, * 1 ( magere ) rookworst, * 2 a 3 aardappels, *...
    3. . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe...

    4. Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
    5. Lekkere goed vullende soep Ingredienten: 8 Roma tomaten in stukken gesneden, 3 Grote uien in stukken gesneden, 2 Grote aardappels geschild en in stukken gesneden, 1 Winterpeen in stukken gesneden, 1 Blik tomatenstukjes met sap, 2 Blikjes tomatenpuree, 4 Tenen k...
    6. Ingredienten: 1 blik bruine bonen, 30 gr boter, 1 grote gesnipperde ui, 1 kleine winterwortel (in blokjes gesneden), 1 blaadjes laurierblad, 1 tl gedroogd bonenkruid, 2 el tomatenpuree, peper, zout
    7. Simpel, maar een lekkere soep Ingredienten: 6 grote aardappelen , 2 uien, een halve winterwortel, 1 kleine prei, 1 rookworst, 2 bouillonblokjes, peper , dille, tijm, 2 laurierblaadjes
    8. Iedereen weet wat fondue-en is:een caquelon met gesmolten kaas in wijn,, waarin de deelnemers een stuk brood aan een spies dopen. Chinese hotpot of Chines... Ingredienten: 6 teentjes knoflook in snippers, 6 sjalotjes in snippers, 2 lenteuitjes in snippers, 3 lombokjes zonder zaadlijsten en in kleine ringetjes gesneden, 2 eetlepels geraspte gemberwortel, 1 stengel sereh in snippers, 1 eetle...

    9. Ingredienten: 700 à 800 gram witlof, 1 dikke prei (alleen lichte deel gebruiken), 1 à 2 teentjes knoflook, 2 aardappels ( middenmaat), scheutje olijfolie, 1 liter kippenbouillon (of groentenbouillon) van tabletten, 2 laurierblaadjes,...
    10. Dit recept komt oorspronkelijk uit de Béarnais, een streek in de Pyreneeeen. De basis wordt gevormd door een bouillon met en van varkensvlees + ee... Ingredienten: 250 gram jambon de Bayonne, 400 gram pancetta in een paar dikke plakken, ½ bosje peterselie snipperen, 2 takjes thijm, 2 blaadjes laurier, 10 peperkorrels, 400 gram geschilde aardappelen in stukken, 400 gram wortelen in...
    11. Een lekkere vitaminebom! Ingredienten: voor de bouillon:, 1 mergpijpje, 200 gram rundvlees in blokjes, 2 stengels bleekselderij in grove stukken, 1 dikke ui in 4 gesneden met schil, 10 cherrytomaten door de helft, 2 laurierblaadjes, 2 runderbouillonblokjes, p...
    12. Ook wel Bourride de Baudroie (Sètoise = uit Sète) genoemd. Een vissoep uit Zuid-West Frankrijk met als basis een aioli-visbouillon. Als vis... Ingredienten: AIOLI :, 5 teentjes knoflook snipperen, 4 eierdooiers, 2 eetlepels gedroogd broodkruim, 30 cc witte wijn azijn, zeezout een witte peper naar smaak, 500 cc mooie olijf olie, VISSOEP :, 2 liter visbouillon, 1 kilo vis in h...
    13. Ingredienten: VOOR DE BOUILLON:, 1 kg krabbetjes (spare-ribs), 2 mergpijpjes, 1 schenkel, 150 gr vet spek (stukje), 250 gerookt spek (stukje), 2 rookworsten, 4 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 4 takjes bladselderij, 1 el peperkorrels (...

    14. Ingredienten: 500 gr aardappels, 1-2 uien, 2-3 teentjes knoflook, 150 ml olijfolie, 350 gr boerenkool, 300 gr chorizo, zout & witte peper
    15. Pho van kip of van rundvlees is zo'n beetje het alledaagse eten in Vietnam. Belangrijk is de smaakconcentratie van de bouillon. Ingredienten: 1 kip van 2 kilogram in 8 stukken (de borsten apart houden), 1 grote ui gehalveerd, 4 teentjes knoflook gekneusd, stuk gemberwortel van ± 8 cm in stukken, 6 kruidnageltjes, 2 eetlepels ketumbarzaden, 3 steranijsjes, 2 ee...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Open vislasagne met tuinkers
    Open vislasagne met tuinkers Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Open vislasagne met tuinkers Ingredienten: citroen, peultjes, schoongemaakt, mascarpone, (verse) lasagne, a 250 g, John West Makreelfilet in water (a 125 g), uitgelekt, tuinkers, zout, peper
  2. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  3. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  4. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  5. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  6. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  7. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  8. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  9. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  10. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie