Recept
« Terug naar recepten
					
						Honing wafels met amaretto mascarpone creme
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Honing wafels met amaretto mascarpone creme
Een heerlijk honing wafels met amaretto mascarpone creme recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									toetjesboek
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Honing wafels met amaretto mascarpone creme te bereiden
 Wafels:
Verwarm de oven voor op 220° C
Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Doe de boter in een kom, klop met een houten lepel tot de boter zacht is. Zeef de poedersuiker erbij, klop erdoor, dan de honing, zeef dan de bloem en de kaneel erbij en klop erdoor.
Voeg zoveel van het eiwit toe dat je deeg een soort beslag wordt.
Schep op ieder bakblik 8 x een tl beslag, strijk uit tot rondjes van ca 7 cm diameter. Bak 3-5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Laat eerst op het bakblik afkoelen en daarna op een rek.
(2 wafels extra voor 'breuk')
Fruit:
Maak het fruit schoon.
Creme:
Klop de mascarpone met slagroon, amaretto en suiker tot dik.
Assemblage:
Leg een wafel op een bord, schep er wat creme op, doe er wat fruit op, dan weer een wafel, dan creme, dan fruit, tenslotten een wafel.
Bestuif met poedersuiker
									Verwarm de oven voor op 220° C
Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Doe de boter in een kom, klop met een houten lepel tot de boter zacht is. Zeef de poedersuiker erbij, klop erdoor, dan de honing, zeef dan de bloem en de kaneel erbij en klop erdoor.
Voeg zoveel van het eiwit toe dat je deeg een soort beslag wordt.
Schep op ieder bakblik 8 x een tl beslag, strijk uit tot rondjes van ca 7 cm diameter. Bak 3-5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Laat eerst op het bakblik afkoelen en daarna op een rek.
(2 wafels extra voor 'breuk')
Fruit:
Maak het fruit schoon.
Creme:
Klop de mascarpone met slagroon, amaretto en suiker tot dik.
Assemblage:
Leg een wafel op een bord, schep er wat creme op, doe er wat fruit op, dan weer een wafel, dan creme, dan fruit, tenslotten een wafel.
Bestuif met poedersuiker
 
                    


 
					