KookJij

Honing wafels met amaretto mascarpone creme

Een heerlijk honing wafels met amaretto mascarpone creme recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: toetjesboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Honing wafels met amaretto mascarpone creme te bereiden

Wafels:
Verwarm de oven voor op 220° C
Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Doe de boter in een kom, klop met een houten lepel tot de boter zacht is. Zeef de poedersuiker erbij, klop erdoor, dan de honing, zeef dan de bloem en de kaneel erbij en klop erdoor.
Voeg zoveel van het eiwit toe dat je deeg een soort beslag wordt.
Schep op ieder bakblik 8 x een tl beslag, strijk uit tot rondjes van ca 7 cm diameter. Bak 3-5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Laat eerst op het bakblik afkoelen en daarna op een rek.
(2 wafels extra voor 'breuk')

Fruit:
Maak het fruit schoon.

Creme:
Klop de mascarpone met slagroon, amaretto en suiker tot dik.

Assemblage:
Leg een wafel op een bord, schep er wat creme op, doe er wat fruit op, dan weer een wafel, dan creme, dan fruit, tenslotten een wafel.
Bestuif met poedersuiker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst