Recept
« Terug naar recepten
					
						Honing sigaartjes 
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Honing sigaartjes
Een heerlijk honing sigaartjes  recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									zahira
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Honing sigaartjes te bereiden
 Maal de amandelen 
Maal de pinda fijn (het wordt een dikke vettige massa)
Maal de cashew noten heel fijn
Sesam eerst kort roosteren en dan fijn malen tot poeder
Doet dit allemaal in een kom en voeg de overige ingrediënten toe
Als je de boter toevoegt kijk dan of je er staafjes van kan vormen, want ik heb de boter op gevoel gedaan.
Vorm staafjes en leg ze op een bord.
Knip de filodeeg in lange slierten en rol het noten mengsel erin en plak dicht met eimengsel.
Rol de zijkanten goed naar binnen zodat het noten mengsel niet eruit komt in de oven.
Besmeer een bakblik royaal met olie en leg ze er allemaal op.
Als je klaar bent neem je olie in je hand en bestrooi je het over de sigaartjes en doe deze in in de oven op 180 graden.
Ga nu de honing opwarmen en doe er een pan beschermer onder zodat de honing niet gaat koken.
Zodra de sigaartjes goudkleurig worden deze eruit halen, en met een spatel oppakken en meteen in de honing dompelen.
Laat ze even trekken, vis ze eruit en eventuele bestrooien amandelschaafsel voor de sier
  
  
 
									Maal de pinda fijn (het wordt een dikke vettige massa)
Maal de cashew noten heel fijn
Sesam eerst kort roosteren en dan fijn malen tot poeder
Doet dit allemaal in een kom en voeg de overige ingrediënten toe
Als je de boter toevoegt kijk dan of je er staafjes van kan vormen, want ik heb de boter op gevoel gedaan.
Vorm staafjes en leg ze op een bord.
Knip de filodeeg in lange slierten en rol het noten mengsel erin en plak dicht met eimengsel.
Rol de zijkanten goed naar binnen zodat het noten mengsel niet eruit komt in de oven.
Besmeer een bakblik royaal met olie en leg ze er allemaal op.
Als je klaar bent neem je olie in je hand en bestrooi je het over de sigaartjes en doe deze in in de oven op 180 graden.
Ga nu de honing opwarmen en doe er een pan beschermer onder zodat de honing niet gaat koken.
Zodra de sigaartjes goudkleurig worden deze eruit halen, en met een spatel oppakken en meteen in de honing dompelen.
Laat ze even trekken, vis ze eruit en eventuele bestrooien amandelschaafsel voor de sier
                    
Leiilaa zegt: