KookJij

Hollandse tajine

Een heerlijk hollandse tajine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse tajine te bereiden

Verwarm de tajine op gas eventueel met een kookplaatje eronder. Verhit de boter en schep het vlees in de tajine. Voeg na 10 minuten knoflook en ui erdoor en stoof dit even mee.
Bereiden:
Voeg de runderbouillon en 3 plakjes citroen toe en laat het geheel circa 1,5 uur zachtjes stoven. Voeg de aardappelen toe en laat deze 10 minuten meekoken. Doe nu ook de wortelen, sperziebonen en kerriepoeder in de tajine en laat deze, zonder deksel, ook nog 10 minuten meekoken zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met een frisse, groene salade. Vervang de sperziebonen door sugarsnaps. Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid op 160ºC, in een afgedekte ovenschaal circa 2 uur laten garen.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marry1

marry1 zegt:
leuk en lekker voor het weekend.graag meer van dit soort gerechten.groetjes van marry:p