Recept
« Terug naar recepten
Hindefilet met noten, bospaddestoelen en zoete aardappelpuree
PT90M
Hindefilet met noten, bospaddestoelen en zoete aardappelpuree
Een heerlijk hindefilet met noten, bospaddestoelen en zoete aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sparretail.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hindefilet met noten, bospaddestoelen en zoete aardappelpuree te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de aardappelen, en kook ze gaar in de schil. Giet af, pel ze en draai ze door de passe-vite. Roer er de room door en breng op smaak met boter, nootmuskaat, kaneel en versgemalen peper.
Spoel de bospaddestoelen kort, droog ze. Bak ze samen met de sjalotsnippers in boter op een hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm 1 eetlepel boter en bak hierin de hindefilets aan alle kanten goudbruin, kruid met peper en zout. Haal uit de pan en schik ze in een ovenschaal.
Bak de noten kort in diezelfde pan, verdeel ze over het vlees, zet het vlees in de voorverwarmde oven en laat een tiental minuten bakken.
Deglaceer intussen de pan met de port, voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout.
Schik het vlees met het notenkorstje en de paddestoelen op de borden; schep er het portsausje over en serveer onmiddellijk met de zoete aardappelpuree.
Was de aardappelen, en kook ze gaar in de schil. Giet af, pel ze en draai ze door de passe-vite. Roer er de room door en breng op smaak met boter, nootmuskaat, kaneel en versgemalen peper.
Spoel de bospaddestoelen kort, droog ze. Bak ze samen met de sjalotsnippers in boter op een hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm 1 eetlepel boter en bak hierin de hindefilets aan alle kanten goudbruin, kruid met peper en zout. Haal uit de pan en schik ze in een ovenschaal.
Bak de noten kort in diezelfde pan, verdeel ze over het vlees, zet het vlees in de voorverwarmde oven en laat een tiental minuten bakken.
Deglaceer intussen de pan met de port, voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout.
Schik het vlees met het notenkorstje en de paddestoelen op de borden; schep er het portsausje over en serveer onmiddellijk met de zoete aardappelpuree.