KookJij

Hete kip

Een heerlijk hete kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Gambia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete kip te bereiden

Wrijf de bouten in met peper en zout en schroei deze in de hete slaolie snel dicht.
Als de bouten mooi bruin zijn haal je ze uit de pan en voeg je de tomatenpuree en de sambal toe.
Roer dit zo lang tot er een egale massa is ontstaan en voeg de palmolie toe (wordt in Afrika gebruikt als bindmiddel).
Laat het op een zeer laag pitje zachtjes pruttelen en bedruip af en toe met het vocht. Zodra de massa vocht toeneemt is de hete kip gaar.
Smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tortie

tortie zegt:
tja nou snap ik het bedankt zal morgen smullen worden
gea

gea zegt:
Hoi Tortie, ik reageer maar even: een kippenbout bestaat uit een soort van billetje en een "loopstukje". Deze hak je dus doormidden of snij je doormidden. Op de foto zie je ook duidelijk de 2 verschillende stukken. Deze stukken kun je ook gewoon al door midden gehakt kopen. Kipfilet leent zich niet zo goed voor dit recept.;) Hoop dat ik een beetje je vraag heb beantwoord.
tortie

tortie zegt:
wat bedoel je met kippenpoten doormidden hakken? wilde het morgen maken. bedankt vast
gea

gea zegt:
Wat een geweldig recept is dit, Tania. Ik eet dit zometeen al voor de tigste keer. I love it! :p:p:p
gea

gea zegt:
Zo, net even een beetje regen, dus de perfecte tijd om de kip te marineren: 't lijkt me heerlijk!:p:):p
Sandra

Sandra zegt:
mmmm, ze heeft het zelfs voor ons gemaakt en het was heerlijk en zeker niet TE pittig
angela

angela zegt:
En jawel, ik heb het zelf heel vaak gemaakt en juist de combinatie van sambal kokosmelk en suiker maakt het heerlijk! en echt niet te heet. Wel leuk al die reacties!!!
Serehstengel is citroengras....
netgat

netgat zegt:
Misschien dom van mij maar ik weet even niet wat een serehstengel is
Groetjes Gerrit.;)
bmpronk

bmpronk zegt:
oeps bericht was nog niet klaar
ik denk dat het zeker zachter wordt door de suiker hoor,ooit een recept gemaakt met een pond peper,een pond knoflook,een pond gember ed,daar ging ook heel veel suiker en azijn in en het was niet meer scherp
bmpronk

bmpronk zegt:
Leuk zoveel reacties toch;)
mia7

mia7 zegt:
Lisa.dit is toch geestig,moet er echt om lachen.IK vindt het een heerlijk recept.:);):p:D
Lisa

Lisa zegt:
Mensen, mensen wat een gedoe om niets. Als het je te heet is, dan neem je toch minder sambal?
mia7

mia7 zegt:
Yvonne ,dit wordt vuurspuwen:D
Yvonne Walravens

Yvonne Walravens zegt:
Ik vraag me af of degene die dit recept ingestuurd heeft het zelf ooit gemaakt heeft. Een hele pot sambal? Kun je meteen door naar de dokter.
djmagich

djmagich zegt:
Hangt er wel een beetje vanaf welke soort sambal je gebruikt. Voor dit gerecht is Sambal Badjak een goede aanrader. Deze is niet te heet. Oelek kan ook wel, wordt het wel wat pittiger van. Zelf ben ik van de nog pittigere sambal, daar zou ik dus geen pot van in doen (Surinaamse sambal bijv.).



Harry Löhr

KookJij.nl