KookJij

Hete kip

Een heerlijk hete kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete kip te bereiden

De kipkarbonades aanbraden in een laagje olie. Na het aanbraden op een bord leggen en de serehstengel in de olie fruiten.
Na enkele minuten de pot sambal erbij en de 150 gr. suiker in de sambal laten smelten.
De kokosmelk erbij en een gladde saus ontstaat.
1 dl water erbij, even verhitten en dan de kipkarbonades erbij. Vuur laag zetten en laat het minimaal 45 minuten op staan.
Lekkerste is als de kip ongeveer 3 uur opstaat en daarna nog een uurtje in de oven op 150 c.
Ik eet het altijd met rijst en hete boontjes.

Mijn kookverhaal (angela van der voort)

Mijn moeder heeft dit recept van een indonesisch vrouwtje in den haag waar zij gewerkt heeft.
Het is ons favoriete recept. Echt heel lekker. wel pittig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst