Mijn moeder heeft dit recept van een indonesisch vrouwtje in den haag waar zij gewerkt heeft.
Het is ons favoriete recept. Echt heel lekker. wel pittig.
Recept
« Terug naar recepten
Hete kip
PT30M
Hete kip
Een heerlijk hete kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
angela van der voort
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete kip te bereiden
De kipkarbonades aanbraden in een laagje olie. Na het aanbraden op een bord leggen en de serehstengel in de olie fruiten.
Na enkele minuten de pot sambal erbij en de 150 gr. suiker in de sambal laten smelten.
De kokosmelk erbij en een gladde saus ontstaat.
1 dl water erbij, even verhitten en dan de kipkarbonades erbij. Vuur laag zetten en laat het minimaal 45 minuten op staan.
Lekkerste is als de kip ongeveer 3 uur opstaat en daarna nog een uurtje in de oven op 150 c.
Ik eet het altijd met rijst en hete boontjes.
Na enkele minuten de pot sambal erbij en de 150 gr. suiker in de sambal laten smelten.
De kokosmelk erbij en een gladde saus ontstaat.
1 dl water erbij, even verhitten en dan de kipkarbonades erbij. Vuur laag zetten en laat het minimaal 45 minuten op staan.
Lekkerste is als de kip ongeveer 3 uur opstaat en daarna nog een uurtje in de oven op 150 c.
Ik eet het altijd met rijst en hete boontjes.