KookJij

Herremenie chili Krachtvoer voor uitgeputte Trööters

Elk jaar na de grote Carnavalsoptocht storten de muzikanten van de Zaate Herremenie : "Hou op die Kis" zich op de hot chili , die saxefonist Jean Pierre Mordang voor hen heeft bereid. Om alle smaken goed tot z'n recht te laten komen is het belangrijk, om 1 of zelfs 2 dagen van te voren het gerecht al te bereiden. ( 8 blikken bruine bonen, 4 kg gehakt en veel uien en rode paprika's ) De hoeveelheid voor de Herremenie. Gelukkig hoef ik het maar voor 4 personen te maken. :) Wij zijn geen Carnavalisten, maar met onze beste vrienden de grote optocht bekijken en nadien een Carnavals gerecht smullen , dat is een must.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Uit de krant van maart 2019. In eigen keuken gemaakt. Eigen foto's en eigen tekst.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herremenie chili Krachtvoer voor uitgeputte Trööters te bereiden

  1. Bak het gehakt rul in een grote pan of wok.
  2. Smoor in een likje olie de uien , paprika en knoflook in een aparte pan.
  3. Zodra het gehakt al wat begint te bruinen , mag je het kruiden met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en shoarmakruiden.
  4. Voeg als het gehakt gaar is het ui-paprika- knoflookmengsel toe.
  5. Voeg de bruine bonen met een beetje vocht toe en de inhoud van 2 blikjes tomatenpuree .
  6. Flinke scheut ( naar smaak) van de Chili ketchup toevoegen , alles doorroeren , even laten pruttelen en goed warm laten worden. Bij dit gerecht serveer je natuurlijk een heerlijk koel glaasje bier. :)

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

"Zitterd Alaaf "
Serveer deze Herremenie chili met zoetzure augurkjes.
VERTALING VOOR DE NIET LIMBURGERS :)
Herremenie ........ Harmonie
Trööters ............. De Blazers op de blaasinstumenten.
Zate........... Dronken, maar dat moet men met een korreltje zout nemen, anders zijn ze uiteraard niet meer in staat om goed te trööten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst