KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Polen recepten

    1. Ingredienten: 250 gr zuurkool, 1/2 witte kool, 1 winterpeen, 500 gr varkensvlees, 200 gr zuurkoolspek, 1/2 blik tomatenpuree (klein), 4 blaadjes Laurier, 1/2 tl Karwijzaad/kummel, Citroenpeper, Paprikapoeder, Marjolein, snufje zout
    2. Ingredienten: 3 limonade glazen met bloem, 1 pakje margarine van 250 gram, 4 eieren, 1 glas suiker, 2 pakjes bakpoeder, 9 appels, 1 zakje vanillesuiker, 1 el cacao
    3. Thuis hielden we altijd een wedstrijdje van wie er de meeste kon wegwerken en gezien het formaat kan ik zeggen dat 45 st. een aardige betonblok veroorzaakt... Ingredienten: 600 gram half om half gehakt, 1 kg bloem, 3 pakjes magere spekreepjes, 1 pakje vetspek/varkensvet, 1 ei (groot), 50 ml water, 500 gram verse zuurkool, 1 ui (groot), kruiden mix voor Rundvlees (zout, zwarte peper, gemale...

    4. Ingredienten: 500 gram zuurkool, 40 à 60 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, 30 gram boter, 1 ui, 2 el bloem (gezeefd), (zout en peper)
    5. Ingredienten: 300 g spitskool, in reepjes, 25 g boter, 200 ml melk, 1 theelepel suiker, 5 eieren, 1 pakje bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 1/2 zakje verse dille (a 15 g), fijngesneden
    6. Ingredienten: 3 eiwitten snufje zout, 175 gr basterdsuiker, 3 dl slagroom romig geklopt, fruit naar keuze zoals aardbeien frambozen kiwi perzik druivenananas kersen etc.
    7. Ingredienten: 2 appels, 1 ei, 2 eetlepels (riet)suiker, 20 g vanillesuiker, 20 g boter, 125 ml karnemelk, 150 g bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, 50g amandelmeel, olie
    8. Ingredienten: 8 grote koolbladeren, 500 g rundergehakt, 1 kopje gekookte rijst, 1 teen knoflook, wat verse peterselie, 1 gesnipperde ui, 1 ei, 1 theelepel zout, wat zwarte peper, 1 blik tomatencrèmesoep

    9. Ingredienten: 600 gram rundvlees, • 2 uien, • 2 eetlepels olijfolie, • 250 gram champignons, • zout, • peper, • koriander
    10. Ingredienten: 1 dl. melk, 20 g verse gist, 25 g zachte roomboter, 1/2 tl zout, 1 ei en 1 eidooier voor het bestrijken, 300 gr tarwebloem., Voor de vulling, 2 kleine uien, 250 g varkensschnitzel, 150 g champignons, 1 el olie, 75 g crem...
    11. Ingredienten: 1 kg kruimige aardappelen, 1 bakje champignons (250 g), in plakjes, 2 schaaltjes knakworst vers (a 200 g), 1 paprika, in blokjes, 1 ui, gesnipperd, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 pak zuurkool (500 g), uitgelekt, 1 eetl...
    12. Ingredienten: 500 g magere hamlappen, zout, peper, 40 g boter, paprikapoeder, 750 g zuurkool uit het vat, ± 1 dl witte wijn (of wit druivensap), 2.5 dl slagroom, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sour cream
    13. Ingredienten: kop(pen) savooikool of wittekool, 2 stuk(s) worst (mag gerookt zijn), 300 gram gehakt, 300 blokje(s) spek, 1 handje(s) champignons of andere paddestoelen, 1 ui, 1 glas rode wijn, 1 blokje(s) bouil'lon, 1 peper en zout, 1...

    14. Ingredienten: 180 ml warme melk, 70 g witte suiker, 7 g gedroogde gist, 100 g boter, 500 g tarwebloem, 1/2 theelepel zout, 1/3 theelepel nootmuskaat, 1 ei, 3/4 kop kaneelsuiker (of witte (basterd)suiker met 2 tl kaneel)
    15. Ingredienten: 300 gram aardappelen, geschild en grof geraspt, 1 afgestreken eetlepel maïzena, 1 ei, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 1 eetlepel sambal (Badjak)*, 125 gram gerookt spek in heel kleine...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Open vislasagne met tuinkers
    Open vislasagne met tuinkers Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Open vislasagne met tuinkers Ingredienten: citroen, peultjes, schoongemaakt, mascarpone, (verse) lasagne, a 250 g, John West Makreelfilet in water (a 125 g), uitgelekt, tuinkers, zout, peper
  2. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  3. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  4. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  5. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  6. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  7. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  8. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  9. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  10. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie