-
Amuse beenham,+ komkommer
Categorie: Amuse, Koud
15 min
Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper
-
Knoflookgarnalen uit de oven
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 1 pak scampi's, ongeveer 32 stuks, 100 gr boter, 200 ml olijfolie, 8 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt, zout, peper, indien pikant gewenst: Cayennepeper
-
Echte ouderwetse erwtensoep
Categorie: met Groente, met Vlees
240 min
Ingredienten: -4 liter water, -1 varkenspoot of...hamstuk, of vlees krabbetjes, of spek (kan ook een combinatie hiervan zijn) ± 500 gr., -1 1/2 tl. zout, -1/2 tl. tijm, -peper uit de molen, -2 à 3 grote bouillonblokken, -4 stelen pre...
-
Rollade van zalm en kabeljauw
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: 200 gram garnalen, 1 ei, 100 ml slagroom, 150 gram gerookte zalm, 2 eetlepel dille, fijngesneden, 50 g boter, 8 plakken bacon of ontbijtspek, peper en zout, 600 gram kabeljauw aan één stuk, zonder vel
-
Ketjapsaus
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: 1 gesnipperde ui, 1-2 teentjes uitgeperste knoflook, 4 eetlepels water, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 1-2 theelepels sambaloelek, 1 theelepel maizena
-
Bananensoezen
Categorie: Gebak
120 min
Ingredienten: voor de soezen:, 150 ml water, 125 ml melk, 125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten, 125 gram bloem, snufje zout, 6 eieren, voor de vulling:, 500 ml slagroom, suiker om de slagroom zoet te maken., 1 of 2 bananen (naar...
-
Rollade met jachtsaus
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 1 varkensfiletrollade (ca. 700 g), 2 eetlepels olie, 40 g boter of margarine, zout, peper, 100 g champignons fijn (bakje à 250 g), 75 g katenspek (plakjes), 1½ dl droge rode wijn, 1 zakje jachtsaus (voor 0,25 l, Knorr)...
-
Javanais
Categorie: Koud
45 min
Ingredienten: 2 eieren, 100 gram suiker, 350 gram poedersuiker, 100 gram bloem, 350 gram boter, 100 gram marsepein, 100 gram pure chocolade
-
Varkenshaas met Champignons
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 3 kleine varkenshaasjes, zout, peper, 1 ui, 250 gram champignons, 400 ml vleesfond
-
Joodse kippensoep
Categorie: met Vlees
75 min
Ingredienten: 1 kg kippenbouten, 1 stukje foelie, 3-4 saffraandraadjes, 3 takjes verse peterselie (zakje a 30 g), 3-4 worteltjes, gewassen, 50 g bloemkool, in stukjes gesneden, 1/2 prei, in ringen gesneden, 1 wortel, in stukjes gesned...
-
Kip-kersentaart
Categorie: Ovenschotels, Hoofdgerecht
40 min
Ingredienten: 400 gr. kipfilet (in kleine blokjes), 1 pot kersen (uitlekgewicht 350 gr), 1/2 zakje kerriesaus, 1 potje creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl. sambal oelek, kipkruiden (of peper en zout), 6 plakjes bladerdeeg, gerasp...
-
Amuse tomatenmousse
Categorie: Amuse, Koud
20 min
Ingredienten: 2 blaadjes gelatine, 2 grote rijpe tomaten, 1/2 eetlepel tomatenpuree, peper/zout, 75 ml slagroom, 4 basilicumblaadjes
-
Pompoensoep (de lekkerste)
Categorie: met Groente, Halloween
60 min
Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
-
Zure zult
Categorie: Vlees
60 min
Ingredienten: 500 g schouderkarbonades met been, 500 g kalfsschenkel met been of varkenspootjes, kalfsknoest, kokend water, 1 1/2 dl azijn, mespunt kruidnagelpoeder, mespunt nootmuskaat, peper, 5 flinke augurken
-
Kip Hachee
Categorie: Vlees, Vlees
30 min
Ingredienten: 350-400 gram kipfilet,, 3 uien,, 2 eetlepels bloem,, zout en peper naar smaak,, 1 theelepel hele kruidnagelen of -poeder,, 1 blokje runderbouillon,, 250 ml. water, 2 eetlepels olijfolie,, 2 appels (elstar).
Recept: Brazo gitano - Zigeunerarm
Recept: Pasulj (Servische bonensoep)
Recept: Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
Recept: Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
Recept: Ouderwetse erwtensoep
Recept: Rode Bietensoep met Kibbeh
Recept: Worteltjes met honing en mosterd
Recept: Pizzarette ideetjes
Recept: Pizzarette ideetjes
Recept: Kersensaus