KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Onbekend recepten

    1. Ingredienten: 1 pak scampi's, ongeveer 32 stuks, 100 gr boter, 200 ml olijfolie, 8 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt, zout, peper, indien pikant gewenst: Cayennepeper
    2. Ingredienten: voor de soezen:, 150 ml water, 125 ml melk, 125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten, 125 gram bloem, snufje zout, 6 eieren, voor de vulling:, 500 ml slagroom, suiker om de slagroom zoet te maken., 1 of 2 bananen (naar...
    3. Ingredienten: 1 gesnipperde ui, 1-2 teentjes uitgeperste knoflook, 4 eetlepels water, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 1-2 theelepels sambaloelek, 1 theelepel maizena

    4. Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
    5. Ingredienten: 100 gr fondant of melkchocolade, 100 gr boter, 4 eieren, 150 gr poedersuiker (of 15 gr sucrose), 150 gr zelfrijzende bloem, 60 gr cacaopoeder
    6. Ingredienten: Hoe start je Herman op, Ingrediënten, 100 gram suiker, 250 ml warm water, 1 zakje gist van 7 gram, 225 gram bloem, glazen schaal, houten lepel
    7. Ingredienten: 200 gram garnalen, 1 ei, 100 ml slagroom, 150 gram gerookte zalm, 2 eetlepel dille, fijngesneden, 50 g boter, 8 plakken bacon of ontbijtspek, peper en zout, 600 gram kabeljauw aan één stuk, zonder vel
    8. Ingredienten: 350-400 gram kipfilet,, 3 uien,, 2 eetlepels bloem,, zout en peper naar smaak,, 1 theelepel hele kruidnagelen of -poeder,, 1 blokje runderbouillon,, 250 ml. water, 2 eetlepels olijfolie,, 2 appels (elstar).

    9. Ingredienten: 1 venkelknol, 1 courgette, 50 gr. mozzarella-light geraspte kaas(10% vet)
    10. Ingredienten: 4 handen paardenbloesems, 1 kg suiker, sap van 2 citroenen
    11. Ingredienten: 1 kilo tomaten, zakje boerensoepgroenten, 1 heel klein uitje, 1 normale aardappel, 4 rundvleesbouillon blokken, gehaktballetjes, vermicelli, peper, zout, water
    12. Ingredienten: 500 gr bruine basterdsuiker, 2 grote eieren of 4 eetlepels vanille vla, 9 eetlepels cacaopoeder, 500 gr margarine, 500 gr droge biscuitjes
    13. Ingredienten: 1 liter kookvocht van asperges, 3 gare asperges in stukjes, restje fijngesneden groen van lente-ui, 100 gram blauwschimmelkaas in blokjes gesneden (ik gebruikte pittige gorgonzola), 100 ml crème fraîche (slagroom kan ook...

    14. Ingredienten: 200 g suiker, 45 g vanillepuddingpoeder, 4 eieren, 3/4 l melk, 200 g echte boter, 2 dozen madierakoekjes, amaretto, amandelschilfers
    15. Ingredienten: 2 schoongemaakte venkelknollen, (in zeer dunne plakken geschaafd), 1 geschilde komkommer, 3 in parten gesneden tomaten, Voor de dressing:, 5 el.olijfolie, sap en rasp van 2 limoenen, 1 el.honing, 1 tl.kaneel, zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst
    Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst Categorie Dagschotel
    Een dagschotel voor de liefhebbers. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree
    Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Pasen
    Paasbest gerechtje . De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  3. Groenten: lente salade
    Groenten: lente salade Categorie Bijgerechten, Groenten, Salades
    Deze groentensalade ideaal voor bij de BBQ . De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Soep: tomatengroentensoep
    Soep: tomatengroentensoep Categorie met Groente
    Lentesoepje. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  5. Appelcompot  met kaneel en rucola
    Appelcompot met kaneel en rucola Categorie Overig
    Gestoofde appelblokjes altijd lekker. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pizza: fantasie van de chef
    Pizza: fantasie van de chef Categorie Pizza's
    Simpel en lekker. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  7. Paasbroodje gevuld
    Paasbroodje gevuld Categorie Gerecht, Pasen, Warm
    Laat je fantasie de vrije loop en vul het broodje naar je eigen zin.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  8. Kip in filodeeg
    Kip in filodeeg Categorie Gevogelte
    Een leuk en makkelijk recept. Maak het laat weten wat je er van vindt.. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Vlaamse rode kool
    Vlaamse rode kool Categorie Groenten
    Een recept uit een oud kookboek van mijn vader.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Rode kool met appelblokjes
    Rode kool met appelblokjes Categorie Groenten
    Rode kool met kaneel en appeltjes. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.