KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Onbekend recepten

  1. Ketjapsaus
    Ketjapsaus
    Ingredienten: 1 gesnipperde ui, 1-2 teentjes uitgeperste knoflook, 4 eetlepels water, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 1-2 theelepels sambaloelek, 1 theelepel maizena
  2. Bananensoezen
    Bananensoezen
    Ingredienten: voor de soezen:, 150 ml water, 125 ml melk, 125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten, 125 gram bloem, snufje zout, 6 eieren, voor de vulling:, 500 ml slagroom, suiker om de slagroom zoet te maken., 1 of 2 bananen (naar...
  3. Amuse beenham,+ komkommer
    Amuse beenham,+ komkommer
    Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper

  1. Pompoensoep (de lekkerste)
    Pompoensoep (de lekkerste)
    Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
  2. Knoflookgarnalen uit de oven
    Knoflookgarnalen uit de oven
    Ingredienten: 1 pak scampi's, ongeveer 32 stuks, 100 gr boter, 200 ml olijfolie, 8 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt, zout, peper, indien pikant gewenst: Cayennepeper
  3. Tomatensoep
    Tomatensoep
    Ingredienten: 1 kilo tomaten, zakje boerensoepgroenten, 1 heel klein uitje, 1 normale aardappel, 4 rundvleesbouillon blokken, gehaktballetjes, vermicelli, peper, zout, water
  4. Chocolade muffins
    Chocolade muffins
    Ingredienten: 100 gr fondant of melkchocolade, 100 gr boter, 4 eieren, 150 gr poedersuiker (of 15 gr sucrose), 150 gr zelfrijzende bloem, 60 gr cacaopoeder
  5. Wrap met Chocopasta
    Wrap met Chocopasta
    Ingredienten: 4 kant-en-klare tortillawraps, chocoladepasta, 2 bananen, 2 appels
  6. Suikerstroop
    Suikerstroop
    Ingredienten: 400 gr suiker, 1/4 l koud water
  7. Rollade van zalm en kabeljauw
    Rollade van zalm en kabeljauw
    Ingredienten: 200 gram garnalen, 1 ei, 100 ml slagroom, 150 gram gerookte zalm, 2 eetlepel dille, fijngesneden, 50 g boter, 8 plakken bacon of ontbijtspek, peper en zout, 600 gram kabeljauw aan één stuk, zonder vel
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  2. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  3. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte
  4. Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
    Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep Categorie met Vlees, met Groente
    Dit is lekkerder dan de soep uit blik Ingredienten: tomaten, selderij, knoflook, prei, winterpeen, tym, bouillonblokjes, peterselie, ui, tomatenpuree
  5. Zeer pittige pindasaus
    Zeer pittige pindasaus Categorie Sauzen
    Lekker bij nasi, bami of over de saté Ingredienten: gele madame jeanette met zaad, rode spaanse peper met zaad , groene spaanse peper met zaad, knoflook fijngesnipperd, ui fijngesnipperd, olie, komijnpoeder, gemberpoeder, pindakaas, ketjap manis, warme (kokos) melk
  6. Kippenlever à la Hindu
    Kippenlever à la Hindu Categorie Vlees, Beleg, Warm, Warm, Warm
    Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken. Ingredienten: 500 gram schoongemaakte kippenlevertjes, 2 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotjes snipperen, 1 flinke theelepel van 5 cc masala (of ietsje meer), 2 lomboks ontzaden en snipperen, zeezout en vers gemalen peper naar sma