KookJij

Hemelse kip uit Thailand (Gai King)

Gai King is de Thaise naam voor kip met gember. In veel restaurants in de toeristencentra van Thailand wordt het gerecht als Heavenly Chicken aangeboden. Het "hemelse" ontleent de kip aan de combinatie van verse munt en gember. Ik heb drumsticks gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Hans Belterman (kok)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hemelse kip uit Thailand (Gai King) te bereiden

  1. Maak de uien schoon en snipper deze.
    Ontvel de knoflook en hak deze ragfijn.
    Ontdoe de pepers van de zaadjes en hak deze superfijn. Maak de drumsticks droog met keukenpapier. Wrijf ze heel licht in met wat zout.
  2. Verhit de olie in de wok. Fruit de uien hierin tot de glazig zijn. Schep de knoflook erdoor en laat 1 minuut bakken. Haal de uien en knoflook uit de pan. Voeg eventueel nog 1 eetl olie erbij.
  3. Bak de drumsticks in gedeelten goudbruin (8 minuten). Temper de warmtebron. Voeg sojasaus, gemberwortel, munt, rode pepers en 1 dl kokend water toe. Laat alles onder omscheppen zolang zachtjes koken tot het toegevoegde vocht bijna is verdwenen. Uien en knoflook er weer bij doen en alles nog een paar minuten laten bakken. Limoensap of citroensap, honing en vissaus toevoegen. Goed door elkaar scheppen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In veel restaurants in de toeristencentra van Thailand wordt het gerecht als Heavenly Chicken aangeboden. Het "hemelse" ontleent de kip aan de combinatie van verse munt en gember die heel opvallend is.
Ik heb dit recept gemaakt met gebakken rijst met sojasaus en knoflook.
In plaats van drumsticks zijn kippendijtjes of braadsticks ook heel lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst