KookJij

Heldere duivenbouillon met paddenstoelen garnituur

Dit heerlijke soepje is uitermate geschikt voor bij het kerstdiner. Het het is lekker licht en dus prima geschikt om in te passen in een diner met meerdere gangen. Ik heb hier oesterzwammen, shi-takes en champignons gebruikt maar je kunt het nog exclusiever maken door een specialere paddenstoelenmix te gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere duivenbouillon met paddenstoelen garnituur te bereiden

  1. Zet de duiven op met 4 liter water en voeg de tijm, laurier, jeneverbessen, kruidnagels en peperkorrels toe, breng het geheel aan de kook.
  2. Laat dit 3 tot 4 uur heel zachtjes pruttelen op een klein pitje.
  3. Haal de duiven uit de pan en doe de bouillon door een zeef met een natgemaakte passeerdoek (of schone theedoek) hierdoor krijg je een mooie heldere bouillon.
  4. Zet de bouillon terug op het vuur,  haal het vlees van de botten en doe dat terug in de bouillon.
  5. Voeg de Madeira toe (eventueel te vervangen door Port of Sherry)
  6. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg deze toe, hou de bouillon tegen de kook aan zodat de bleekselderij nog wel net kan garen.
  7. Snij de champignons in schijfjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak deze kort aan en voeg ze toe aan de bouillon.
  8. Net voordat je de bouillon opdient voeg je de fijngesneden bos uitjes toe en maak je het op smaak met peper en zout (evt. met wildbouillon)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst