KookJij

Hartjestaartje

Een heerlijk hartjestaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartjestaartje te bereiden

Oranjebloesensiroop:
Breng voor de siroop de suiker en het water in een pan op laag vuur aan de kook, terwijl je de pan zachtjes heen en weer schommelt, zodat de suiker makkelijker oplost. Roer absoluut niet.
Giet wanneer de siroop kookt het citroensap erbij, zet het vuur een beetje lager en laat de siroop 10 tot 15 minuten pruttelen tot hij op de bolle kant van een lepel blijft hangen. Af laten koelen.

De koekjes fijnmalen en met gesmolten boter en honing tot een samenhangend deeg roeren. Een bodempje maken in de hartjesuitsteekvormpje en goed aanstampen. In de koelkast zetten.
Yoghurt in kaas- of theedoek doen en 1 nacht laten uitlekken.
De andere dag:
Naar smaak oranjebloesemwater aan hangop toevoegen, niet te dun maken.
De yoghurt met oranjesiroop op het koekmengsel in hartje scheppen en afstrijken met een mes.
Garneren naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addie

addie zegt:
Hallo Derbyke,

Je kunt in principe alle droge koekjes zonder vulling of sterke smaak gebruiken.
kookgroetjes, Addie.
derbyke

derbyke zegt:
Addie , mariekoekjes kun je dat vergelijken met boudoir koekjes .Ziet er wel heerlijk uit . Groetjes van ons 3 :);):p