KookJij

Hartige Griekse taart met verse spinazie, feta, olijven en pistachenootjes

De meeste andere hartige taarten met spinazie die ik ken zijn bijna allemaal met diepvries spinazie. Maar waarom zou je spinazie uit de diepvries gebruiken als verse spinazie veel lekkerder is? Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de gewokte spinazie wel goed laat uitlekken in een vergiet desnoods met iets zwaars erop anders krijg je teveel vocht in je taart. De spekreepjes zijn een extra toevoeging voor de vleeseters maar je kunt ze ook gewoon weglaten. Niet alleen de verse spinazie maar ook de olijven en de pistachenootjes maken dat deze taart anders is dan andere spinazie taarten.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige Griekse taart met verse spinazie, feta, olijven en pistachenootjes te bereiden

  1. Vet de bakvorm in en bekleed die met het (blader)deeg.
  2. Wok de spinazie 5 minuten en laat die vervolgens in een vergiet goed uitlekken (zet er eventueel iets zwaars bovenop).
  3. Hak ongeveer 2/3 deel van de olijven en 2/3 deel van de gepelde pistache nootjes (de rest hou je achter voor de garnering).
  4. Klop de eieren en de creme fraiche doorelkaar doe er een beetje peper uit de molen bij (geen zout toevoegen want de feta en de spekreepjes zijn al zout genoeg)
  5. Bak de spekreepjes met de uien en voeg hieraan de gehakte olijven en pistachenootjes toe, doe er de uitgelekte spinazie doorheen.
  6. Dit mengsel doe je in de bakvorm, verkruimel de feta eroverheen, giet het eier/creme fraiche mengsel eroverheen en garneer met de achtergehouden olijven en pistachenootjes.
  7. Bak deze taart ongeveer 45 minuten in een oven op 180 graden.
  8. Je kunt de gebakken taart nog opfleuren met enkele plukjes peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst