Recept
« Terug naar recepten
					
						Hartige Griekse taart met verse spinazie, feta, olijven en pistachenootjes
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hartige Griekse taart met verse spinazie, feta, olijven en pistachenootjes
De meeste andere hartige taarten met spinazie die ik ken zijn bijna allemaal met diepvries spinazie. Maar waarom zou je spinazie uit de diepvries gebruiken als verse spinazie veel lekkerder is? Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de gewokte spinazie wel goed laat uitlekken in een vergiet desnoods met iets zwaars erop anders krijg je teveel vocht in je taart.
De spekreepjes zijn een extra toevoeging voor de vleeseters maar je kunt ze ook gewoon weglaten.
Niet alleen de verse spinazie maar ook de olijven en de pistachenootjes maken dat deze taart anders is dan andere spinazie taarten.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hartige Griekse taart met verse spinazie, feta, olijven en pistachenootjes te bereiden
- Vet de bakvorm in en bekleed die met het (blader)deeg.
 - Wok de spinazie 5 minuten en laat die vervolgens in een vergiet goed uitlekken (zet er eventueel iets zwaars bovenop).
 - Hak ongeveer 2/3 deel van de olijven en 2/3 deel van de gepelde pistache nootjes (de rest hou je achter voor de garnering).
 - Klop de eieren en de creme fraiche doorelkaar doe er een beetje peper uit de molen bij (geen zout toevoegen want de feta en de spekreepjes zijn al zout genoeg)
 - Bak de spekreepjes met de uien en voeg hieraan de gehakte olijven en pistachenootjes toe, doe er de uitgelekte spinazie doorheen.
 - Dit mengsel doe je in de bakvorm, verkruimel de feta eroverheen, giet het eier/creme fraiche mengsel eroverheen en garneer met de achtergehouden olijven en pistachenootjes.
 - Bak deze taart ongeveer 45 minuten in een oven op 180 graden.
 - Je kunt de gebakken taart nog opfleuren met enkele plukjes peterselie.
 
                    