KookJij

Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie

Een heerlijk hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige gehakt-worteltjestaart met appel en peterselie te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hutspotgroenten 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat heel goed uitlekken.

Hak de peterselie fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd het brood in kleine stukjes.

Meng in een kom het gehakt met de hutspotgroenten, de stukjes appel, de stukjes brood, 0.5 theelepel peper, wat zout, 2 theelepels kaneel en de peterselie. Kneed goed door.

Vet een cakevorm van ca. 1 l in met wat Solo Vloeibaar. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en laat daarbij een deel van het deeg over de vorm hangen. Schep het gehakt-broodmengsel in de vorm en dek de vulling af met het overhangende deeg. Prik er met een puntig mesje 4 grote gaten in zodat ‘stoom’ kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat vloeibare margarine.

Bak de gehakt-worteltjestaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat even rusten in de vorm. Snijd de taart in plakken en verdeel over 4 borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Vreemd:(
Hinke

Hinke zegt:
Ontdooid bladerdeeg.
fijnproever

fijnproever zegt:
Ondooid of nog bevroren?
Hinke

Hinke zegt:
Ik heb hiervoor gewoon diepvries bladerdeeg gebruikt.
fijnproever

fijnproever zegt:
Welk bladerdeeg heb je gebruikt, zit daar misschien de oorzaak?
Hinke

Hinke zegt:
Dit recept is erg lekker. Maar het bladerdeeg wordt op deze manier niet gaar.
Iemand een oplossing?
Langer in de oven werkt niet.