KookJij

Hamburger van biefstuk en bacon

Een heerlijk hamburger van biefstuk en bacon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamburger van biefstuk en bacon te bereiden

-de bacon in plakken even heel kort voorbakken op hoog vuur (2 minuutjes)
-de biefstuk en de bacon in een keukenmachine fijn malen
-het ei, peper en zout erdoor mengen en even laten staan
-de broodjes volgens de aanwijzing op de verpakking afbakken (als je cheeseburgers wilt dan de broodjes al opensnijden, 2 plakken kaas ertussen, dichtklappen en afbakken)
-intussen de kontaktgrill aanzetten en goed heet laten worden
-het vleesmengsel nogmaals goed doorkneden en er 4 hamburgers van maken
-± 5 minuten tussen de platen van de grill grillen
-intussen de broodjes opensnijden (of de broodjes met kaas opentrekken) en insmeren met mayonaise of de coctailsaus en dan de sla erop, tomaat, ui en evt komkommer
-het vlees erop leggen en direct serveren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Don

Don zegt:
Er moeten ook broodkruimels bij. Snap de 1 ster wel aan dit recept