KookJij

Gyros met tomatenroom en rijst

Een heerlijk gyros met tomatenroom en rijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gyros met tomatenroom en rijst te bereiden

1.Maak de sperciebonen schoon en snij ze in kleine stukjes. Zet de boontjes op in een laagje water en kook ze beetgaar.
2. Maak de paprika schoon door de zaadlijsten eruit te halen en snij ze in kleine stukjes.
3. Doe de Gyros met een klein beetje olijfolie in de koekenpan en bak deze tot ze overal bruin en gaar is. Mocht er nu te veel vocht vrijkomen, schep dan het gare vlees even uit de pan en gooi het overtollige vocht weg.
4. Doe daarna de Gyros weer in de koekenpan.
5. Als de Gyros gaar is doe je de crème fraîche en de tomatenpuree erdoorheen. Giet de boontjes af, en doe ze bij het vleesmengsel. Voeg de paprika toe en laat het geheel op heel laag vuur garen tot de gewenste zachtheid.
6. Kook daarbij Basmatirijst of eet er gebakken rijst bij.

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Ik wilde eens iets anders doen met Gyros dan het geijkte broodje Gyros. En dit is het resultaat. Het recept is niet helemaal van mezelf, maar ik heb er wel een andere draai aan gegeven!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Dit lijkt mij heerlijk.
Grt Mia:p