KookJij

Groentetaart met Indiase kruiden

Een heerlijk groentetaart met indiase kruiden recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: De winterkeuken – koken met de beste seizoensingrediënten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groentetaart met Indiase kruiden te bereiden

1. Snijd de aardappelen, zoete aardappelen en knolselderie in dunne plakjes met een scherp mes of een keukenmachine. Leg de plakjes meteen in een schaal koud water om te voorkomen dat ze verkleuren.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de helft van de boter in een zware pan, voeg kerriepoeder, kurkuma, koriander en de helft van het chilipoeder toe. Bak 2 minuten en laat wat afkoelen. Laat de groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg in een kom en schep goed om met het kruidenmengsel en de lente-uitjes.
3. Schik de groenten in een soufflévorm en strooi peper en zout tussen de laagjes. Meng de room en de melk, giet het mengsel over de groente en bestrooi met de rest van het chilipoeder.
4. Dek af met aluminiumfolie en bak 45 minuten. Verwijder de aluminiumfolie, leg klontjes van de resterende boter op de groenten en bak nog 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer gegarneerd met gesneden verse peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

m de kroo

m de kroo zegt:
kan dit ook met andere groente dan knolselderie??
Silke

Silke zegt:
mooi recept. Weinig eiwitten en dat is prima! De smaak is in ieder geval perfect!