Recept
« Terug naar recepten
					
						Groenteschotel vegetarisch en pittig
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Groenteschotel vegetarisch en pittig
Een heerlijk groenteschotel vegetarisch en pittig recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Snelle Gerechten:  Groente
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Groenteschotel vegetarisch en pittig te bereiden
  De courgettes in stukken snijden.
De maïskolven indien nodig schoonmaken en in dunne plakken snijden.
Sperziebonen afhalen en als je wilt wat kleiner breken.
De uien in ringen snijden en de knoflookteentjes fijn hakken.
De paprika's schoonmaken en in repen snijden.
De tomaten aan de onderkant inkruisen en even in kokend water leggen, daarna pellen, doormidden snijden en de zaadjes verwijderen.
De Spaanse pepers schoonmaken, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden. De boter verhitten en courgettes + maïs + sperziebonen + uien + knoflook + paprika + tomaten hierin roerbakken ± 5 à 8 minuten.
Breng daarna op smaak met zout + peper + Spaanse peper.
Doe het deksel dan op de pan en laat alles nog ± 10 minuten smoren op laag vuur.
Vind je het dan niet pittig genoeg, dan kun je nog wat chilipoeder toevoegen.
										De maïskolven indien nodig schoonmaken en in dunne plakken snijden.
Sperziebonen afhalen en als je wilt wat kleiner breken.
De uien in ringen snijden en de knoflookteentjes fijn hakken.
De paprika's schoonmaken en in repen snijden.
De tomaten aan de onderkant inkruisen en even in kokend water leggen, daarna pellen, doormidden snijden en de zaadjes verwijderen.
De Spaanse pepers schoonmaken, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in ringetjes snijden. De boter verhitten en courgettes + maïs + sperziebonen + uien + knoflook + paprika + tomaten hierin roerbakken ± 5 à 8 minuten.
Breng daarna op smaak met zout + peper + Spaanse peper.
Doe het deksel dan op de pan en laat alles nog ± 10 minuten smoren op laag vuur.
Vind je het dan niet pittig genoeg, dan kun je nog wat chilipoeder toevoegen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Als groentenbijgerecht geschikt voor meer dan 6 personen.
									 
                    





 
					