KookJij

Groene asperges met shiitake

Een lekker Oosters gekruid gerecht met groene aspergetips en shiitake. Ik heb de groenten opgediend met rijst. Lekker, snel en gezond.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene asperges met shiitake te bereiden

  1. Snij een stukje van de onderkant van de aspergetips. Snij de aspergetips in schuine stukken van plm. 3 cm.
  2. Maak de shiitake schoon. Verwijder het steeltje. Snij de shiitake in reepjes
  3. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
  4. Verhit de olie in een wok.  Bak de reepjes shiitake op hoge warmtebron lichtbruin.Voeg de ui- en knoflooksnippers hieraan toe en bak ze mee tot glazig.
  5. Doe de aspergetips erbij en bak ze even mee (de aspergetips moeten knapperig blijven)
  6. Maak de groenten op smaak met peper, zou, sojasaus, djahé, kurkuma en chilisaus.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik zag bij de groenteboek op de Markt een pakje groene aspergetips en allerlei soorten paddenstoelen. Ik had weer eens zin in een Oosterse maaltijd. Zo ontstond dit wokgerecht. We hebben er erg lekker van gegeten.
Lekker met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst