KookJij

Groene aspergeroomsoep met serranoham

Een heerlijk groene aspergeroomsoep met serranoham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene aspergeroomsoep met serranoham te bereiden

maak 2 liter krachtige kalfsbouillon.Snij de punten van de asperges er ter lengte van 3 centimeter af en kook deze in een beetje bouillon beetgaar.Zet de punten apart voor garnituur en giet de bouillon terug in de pan.Schil de asperges als de schil te stug is.Snij er de ondereindjes vanaf.Laat kontjes en schillen een half uur trekken in de bouillon.Passeer de bouillon.Was de spinazie en laat uitlekken.snij de rest van de groene asperges klein.pel en snipper de sjalotjes.laat 35 gram boter in een pan smelten.fruit hierin de sjalotjes.fruit de gesneden asperges even mee.fruit tenslotte ook de spinazie even mee.Voeg 1/2 liter bouillon toe en kook alles in 25 minuten gaar.Pureer de massa in de keukenmachine en wrijf door een grove zeef.Roux:Maak een blanke roux van 35 gram boter en 40 gram bloem.smelt de boter,voeg bloem toe en laat even garen zonder te laten kleuren.Voeg al roerend bouillon toe en vervolgens asperge?spinaziepuree.Kruid met peper en zout.Passeer de soep nogmaals,voeg 2 deciliter room toe en breng aan de kook.Garnituur:snij de ham in reepjes en bak op een laag vuur in eigen vet uit.Snij of hak de basilicum klein.
Presentatie:Schep soep in de voorverwarmde soepborden.Leg in het midden een hoopje aspergepunten en daarop reepjes ham.bestrooi met basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst