Recept
« Terug naar recepten
					
						Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.
Niet alleen een slank maar ook een heerlijk gerecht voor alledag of op de
camping. Alles uit één pan. Deze Griekse stifado met kippendijen is erg
gemakkelijk te maken en héél erg lekker. Je waant je in Griekse sferen
terwijl je gewoon in Nederland bent.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									311 kCal energie
																																							
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker. te bereiden
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippendijen om en om bruin.
- Haal ze uit de pan en fruit de ui, sjalot en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet.
- Voeg vervolgens het kaneelstokje en het laurierblad en alle kruiden ( uitgezonderd de peterselie) toe en blus dit geheel met de rode port.
- Voeg de kip weer toe en laat zachtjes met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen.
- Roer af en toe. Vis laurier en het kaneelstokje eruit.
- Voeg na 20 minuten pruttelen de ontvelde stukjes tomaten toe en laat nogmaals 10 minuten stoven.
- Haal de kip eruit en snij in kleine stukjes. Voeg toe roer en garneer de schotel met de bladpeterselie.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker met rijst of volkoren stokbrood. Alles uit één pan.
									 
                    
 
					