KookJij

Grand dessert

Een heerlijk grand dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grand dessert te bereiden

Bereiden safarigelei:Meng de safari en de agar agar en verwarm het mengsel tot 90 graden.Laat afkoelen tot 40 graden,giet uit in een vormpje en laat verder afkoelen.Bewerk het met een plaatmesje tot de gewenste vorm en gebruik als ondergrond voor de parade,de petit fours en de ijslolly.
Bereiden suikerwerk:Vermeng de suiker over een bakmatje op een plaat.Leg hierop weer een bakmatje met daarop een bakplaat.Bak de suiker nu onder druk gedurende 20 minuten af op 180 graden.Laat de suiker afkoelen.Breek dan de gemarmerde suiker in mooie stukken en gebruik deze voor de garnering van de petit fours.
Bereiden bananenpapier:Smelt de roomboter en voeg deze toe aan de banaan,suiker,bloem en melk.Verwerk dit tot een smeerbaar deeg en smeer het uit over een bakmatje.Bak het af op 160 graden in 12 minuten.Breek er vervolgens een stukje vanaf en plaats dit voorzichtig tegen de parade.Bereiden ijslolly:Maak van het citroenijs vierkantjes,vries deze goed aan en steek hier de halve satepennen in.Verwarm de chocolade en voeg de cacaoboter toe.Meng het geheel goed en koel het vervolgens terug tot 40 graden.Haal nu de lollies door de couverture en bestrooi deze met de kokos amandelsnippers.Zet deze dan weer in de vriezer tot het moment van meegeven.
Bereiden aardbeienmoes:Verwarm voor het bedje de aardbeien en voeg de suiker toe.Breng de gelantine aan met een beetje water en voeg deze toe,
.Breng het geheel aan de kook en koel het terug tot 5 graden.Giet het vervolgens op de safarigelei en plaats daarop de ijslolly.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jos

jos zegt:
Beste Marijke,
Hartelijk dank voor je reactie. Ik ga morgen op pad.
Jos
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Jos, ik haal hem in een delikatessenwinkel.Maar je kunt het ook nog in een toko proberen.Marijke
Jos

Jos zegt:
Ik ben op zoek naar de hier gebruikte isomaltsuiker rood. Heeft iemand enig idee waar dit verkrijgbaar is. Of kan gewone isomalt wellicht worden vermengd met rode kleurstof?
jeroen

jeroen zegt:
Nagerecht klopt maar dieet en slank heb ik mijn twijfels over verder zeg ik als banketbakker bravo voor een ieder die dit tot een goed einde brengt.
bob

bob zegt:
erg lekker !!!!;)