KookJij

Goulashsoep

Een heerlijk goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goulashsoep te bereiden

Hak de uien fijn en bak ze een vijftal minuten zachtjes in wat olijfolie aan totdat ze gelig van kleur zijn.
Snijd de rundsstoofvlees in kleine dobbelsteentjes en voeg ze bij de uien en laat ze vijf minuten meestoven. Voeg paprikapoeder, zout, peper, komijn en marjolein toe en roer goed om. Voeg de bouillon toe en laat alles onder een gesloten deksel 1 uurtje zachtjes koken.
Snijd de paprika's in tweeën, ontdoe ze van de zaden en snijd ze in dobbelsteentjes van ongeveer 2 à 3 centimeter. Halveer de tomaten en haal de pitten eruit. Snijd de tomaten in dobbelsteentjes. Schil de aardappelen en snijd er blokjes van niet dikker als je pink.
Voeg na een uur de paprika's, aardappelen en de tomaten bij de rest. Voeg de tomatenpuree erbij en roer alles goed om tot men een mooie rode kleur heeft bekomen.
Laat alles nog 30 minuten koken. Klaar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Je kunt binden met maizena, of aardappelzetmeel. Ook room bindt licht. (kookroom) Verder peperkoek, de smaak verandert dan wel behoorlijk. Niet te waterig maken, je hoeft dan ook niet meer te binden dan nodig is! Bloem kun je mengen met een beetje water en erbij doen, laat dan wel even doorkoken zodat de "bloemsmaak" minder wordt!
Ghislaine

Ghislaine zegt:
Echte hongaarse goulashsoep is geen dik gebonden soep, die is eerder waterachtig met veel vlees.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Wiek, je kan hem binden met boter en bloem te binden.
Ofwel een kant en klare sausbinder.
De beste oplossing voor mij zou zijn 1 ajuin, een stuk paprika en een aardappel gaar stoven indien nodig bij kruiden, en dit alles mixen en bij de soep voegen.
Groetjes Hilde Kookjij
wiek

wiek zegt:
De soep is prima, ik doe er nog een beetje cayenne peper bij. Maar hoe krijg ik hem wat dikker gebonden?
bianca

bianca zegt:
Heerlijke soep. Gelijk maar even een pannetje naar mijn vriendin gebracht.
paviljoen

paviljoen zegt:
Heerlijk!! Zelf doe ik er ook karwijzaad bij(kummel):)
kokkerel

kokkerel zegt:
Vervang 2 paprika`s door courgette`s, en doe er gehaktballetjes bij. Lekker.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Petra,Je hebt gelijk,ik heb er over heen gelezen.De vleesblokjes zitten nu in de pan
Jan A.
Petra

Petra zegt:
Wat doe je met het vlees? er staat alleen dat je het vlees uit de pan haalt n.l.
ger schuren

ger schuren zegt:
En natuurlijk knoflook kan er niet genoeg inzitten, geeft die aparte geur aan de soep.
ger schuren

ger schuren zegt:
Ik doe er meestal nog witte bonen bij en een lepeltje sambal.
enricootje

enricootje zegt:
Is zeer lekker,een aanrader, zowel voor in de winter, als voor ons Belgische zomers.:):p
liske

liske zegt:
Ook heel lekker: Goulashsoep uit Grathem!
Ghislaine

Ghislaine zegt:
Maud, je moet de uien wat stoven en dan al de goulashpasta eraan toevoegen, dan pas het vlees.
Dion Duimel, de paprika en de knoflook kan je in het begin toevoegen.
Dion Duimel

Dion Duimel zegt:
Hij is nu aan aan 't pruttelen, smaakt al lekker.

Dit is de eerst keer dat ik zelf soep maak, ben ook maar studentje van 18. Vandaar dat ik niet helemaal snapte lwanneer de paprika(en -poeder) en knofook moest toevoegen.

Heb gewoon alle kruiden en groenten in de pan gedaan daarna bij de vleesboullion.