KookJij

Glacéstengels

Een heerlijk glacéstengels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Blue Band Kookboekje : Gebak. 1990
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Glacéstengels te bereiden

Oven op 175 gr. C
1. Het eiwit loskloppen en de poedersuiker en de bloem erboven zeven. Dan de kaneelpoeder toevoegen en tot een glad mengsel roeren/kloppen. Blijf ongeveer 3 minuten roeren. Even apart wegzetten.
2. De bladerdeegvellen doormidden snijden en elke helft in de lengte in 3en, zodat je van elke vel 6 repen hebt.
3.Met het keukenkwastje uitsluitend één kant van de bladerdeegvellen met het eimengsel bestrijken.
4. Bak ze in een bakblik in de oven ong 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
5. Laat ze afkoelen tot lauw vóórdat je ze voorzichtig van de bakplaat lossteekt. Laat ze verder op een rooster afkoelen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

De hoeveelheid kun je zelf bepalen. Het eimengsel dan aanpassen.Vind je het te zoet dan de suiker minderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gea

Gea zegt:
Dus....laat alles maar zo als het nu is. Ik denk dat al onze kookcollega's toch wel varianten bedenken en proberen; toch?
flavia

flavia zegt:
Ja hoor.:)
gea

gea zegt:
In de variant die op de foto staat had ik ze meegebakken en die moet je dus gelijk opeten:p;):p. Een dag ervoor had ik na het bakken er schijfjes aardbei opgelegd. Dat was ook bijzonder lekker.:p:p:p. Snap je het nog?
flavia

flavia zegt:
Weer niet nagekeken, maar je begrijpt wat ik bedoel. Ik tik vaak 2 letters tegelijk, vervelend.:(
flavia

flavia zegt:
Hai Gea, Heb je de aardbeien meegebakken of oets anders gedaan? En als je ze, als de koekjes klaar zijn gewoon erop legt, misschien met wat room of vla eronder? Schrijf maar hier wat je gedaan hebt als het kan en dan wachten we opm Anna voor je foto.Het zag er fantastisch uit.Gr,:p
gea

gea zegt:
Ha Flavia, de variatie om ze te bakken met plakjes aardbei er op is bijzonder lekker!!! Helaas:( of gelukkig:)moet je deze variant direct verorberen. Ze worden nogal gauw slap. Maar lekker blijft het:)
flavia

flavia zegt:
Ja, erg makkelijk en je kunt met de smaken variëren.;):p
Gea

Gea zegt:
Hoi Flavia, wat lijkt me dit lekker!!! En ook zo gemakkelijk. Bedankt, ik ga ze heel binnenkort maken!!:p:):p:)