KookJij

Glaasje van mandarijnengelei, tartaar ( zie opm)

Een heerlijk glaasje van mandarijnengelei, tartaar ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Glaasje van mandarijnengelei, tartaar ( zie opm) te bereiden

Gelei:
Pers de mandarijnen uit, je hebt 1.5 dl sap nodig. Week de gelatine in wat koud water.
Warm de helft van het mandarijnensap op en los daar de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één in op.
Voeg dan de rest van het sap toe en verdeel het sap over spits toelopende koude cocktailglazen. Laat verder afkoelen en gedurende ca. 1 uur in de koeling opstijven.

Tartaar:
Pers de limoen uit.
Snij de mosselen in brunoise.
Meng dit met de olie en marineer in limoensap.
Kruid verder af met zout en witte peper.
Zet koel weg.

Wasibiroom:

Sla de slagroom met een beetje citroensap stijf. Kruid de slagroom met wasabi, een beetje zout en peper, tot hij een pittige smaak heeft.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst